Tiesnesim spriedumu Hodorkovska lietā esot uzspieduši (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Atklātībā nākusi skandaloza informācija oligarha, bijušā kompānijas "Jukos" vadītāja Mihaila Hodorkovska un "MENATEP" vadītāja Platona Ļebeģeva notiesāšanas lietā. Intervijā laikrakstam "Gazeta.ru" tiesneša palīdze un Hamovņiku tiesas preses sekretāre Natālija Vasiļjeva paziņojusi, ka nesenais spriedums, saskaņā ar kuru abiem uzņēmējiem piespriests vēl papildu 14 gadu cietumsods, bijis uzrakstīts jau iepriekš - Maskavas pilsētas tiesā un tiesnesim tagad uzspiests ar varu, ziņo newsru.com.

Vasiļjeva atklāti pauž aizdomas, ka spriedumu nav rakstījis pats tiesnesis Viktors Daņilkins. Tiesas sekretāre arī pauda pārliecību, ka šādi izteikumi viņai maksās amatu, tomēr viņa šā vai tā nolēmusi neklusēt.

Pastāvīga kontrole pār tiesas gaitu

Sieviete atklāj, ka notiekošo nopratusi no sarunām ar Hodorkovska lietas tiesnesi, kuram dažkārt "pasprukušas zināmas frāzes". Viņš tolaik arī bijis nomākts un pat iedzīvojies veselības problēmās.

Visu tiesas laiku bijusi jūtama arī augstāko instanču kontrole un interese par tiesas gaitu - pat brīžos, kad tiesa devās uz apspriedēm, lai spriedumu sagatavotu. Visos pretrunīgajos jautājumos tiesnesim likts apspriesties ar viņa Maskavas tiesas kolēģiem. Vasiļjeva apgalvo, ka tieši no viņiem saņemtas norādes, kā lietai jāvirzās. Norādījumus tiesnesis visbiežāk esot saņēmis telefoniski.

Iedod svešu spriedumu, kuru nolasīt

Lai gan tienesis paudis savu neapmierinātību ar notiekošo, tomēr norādes bijis spiests pildīt. Tiesas sekretāre apgalvo, ka pat pēc visām norādēm tieneša rakstītais lēmums Maskavu neesot apmierinājis, tāpēc tienesim Daņilkinam iedots cits jau gatavs spriedums, kurš viņam vienkārši bijis jānolasa.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu