Itāļu sievietes protestē pret Berluskoni seksa skandāliem (15)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simtiem tūkstoši sieviešu svētdien izgāja Itālijas pilsētu ielās, protestējot pret premjerministra Silvio Berluskoni saistību ar prostitūcijas un seksa skandāliem un neslavu, ko tie cēluši Itālijai.

Pēc rīkotāju teiktā, domājams, ka demonstrācijās Romā, Neapolē, Bari, Palermo, Dženovā, Triestē, Venēcijā, Turīnā un Milānā piedalījušās kopskaitā vairāk nekā miljons sieviešu. Nelielas solidaritātes akcijas notikušas arī citviet pasaulē - Briselē, Lisabonā un Tokijā, Lionā, Parīzē un Tulūzā.

Foto: AFP/LETA

"Mēs esam šeit, lai uzsvērtu, ka visas itālietes nav Berluskoni prostitūtas. Esam kļuvuši par apsmieklu visai pasaulei," izteikusies kāda protestētāja Milānā.

Foto: AFP/LETA

Kā norāda protestu rīkotājas, viņas uz šo soli pamudinājuši ne vien skandāli ar prostitūtām, kuros tiek apsūdzēts Berluskoni, bet arī to drausmīgais atspoguļojums medijos un attieksme pret sievietēm Itālijas sabiedrībā kopumā.

Foto: AFP/LETA

Ziņas, ka Milānas izmeklēšanas tiesneši apsūdzējuši Berluskoni seksuālās attiecībās ar nepilngadīgām prostitūtām, kā arī par mežonīgu orģiju rīkošanu, izsauca Itālijā īstu mediju histēriju, laikrakstu pirmajās lapaspusēs parādoties aizvien jaunām notikušā detaļām.

Foto: AFP/LETA
Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu