Kairā izraisās nelieli incidenti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nelieli incidenti svētdien izraisījušies starp Ēģiptes karavīriem un radikāli noskaņotajiem protestētājiem, kas atsakās pamest galvaspilsētas Kairas Brīvības laukumu, līdz nebūs īstenotas viņu prasības pēc demokrātiskajām reformām un civilas valsts pārvaldes.

Simti tūkstoši protestētāju devās mājās jau piektdien, kad prezidents Hosni Mubaraks bija paziņojis par atkāpšanos no amata un varas nodošanu armijas padomei, kas savukārt solījusi nodrošināt valsts pāreju uz demokrātiju.

Tomēr daži protestētāji atsakās laukumu pamest, līdz prasītās reformas nebūs īstenotas.

Kad karavīri aicināja viņus laukumu atstāt, tie sauca: "Protestēsim, līdz mūsu prasības būs izpildītas". Tad karavīru un aktīvistu starpā izraisījās nelielas saķeršanās. Tomēr jau nedaudz vēlāk karavīri atkāpās un ļāva protestētājiem palikt viņu pozīcijās.

Pēc 18 dienas ilgušajiem Mubaraka pretinieku protestiem, kas pilnībā bija paralizējuši citkārt rosīgu Kairas centru, tagad satiksme Brīvības laukumā daļēji atjaunojusies.

Kā sestdien apliecināja armija vadība, savas pilnvaras turpinās veikt patreizējā valdība, lai nodrošinātu mierīgu pāreju "uz vēlētu, civilu valsts pārvaldi demokrātiskas valsts izveidošanai". Tiesa gan, grafiks pārmaiņu īstenošanai nav noteikts.

Plašajos protestos pret Mubaraka varu, kas aizsākās 25.janvārī, dzīvību zaudēja vismaz 300 cilvēku, daudzi tika ievainoti un arestēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu