«Scania Latvia» aprit divdesmit gadi (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scania

Vienam no vadošajiem uzņēmumiem kravas automašīnu segmentā SIA «Scania Latvia» šogad aprit 20 gadi, kopš tās darbības uzsākšanas Latvijā 1993. gadā. Šo gadu laikā ir pārdoti vairāk nekā 4000 Scania transportlīdzekļi, un šobrīd Latvijā katrs ceturtais kravas transportlīdzeklis ar pilnu masu virs 16 tonnām ir Scania.

»Scania Latvia» ir viens no pirmajiem uzņēmumiem savā segmentā, kas pirms divdesmit gadiem Latvijā uzsāka kravas automašīnu, autobusu, šasiju, dzinēju un rezerves daļu tirdzniecību. «Scania Latvia» ir tirgus līderis kravas transporta segmentā ar motora jaudu no 500 zirgspēkiem.

Nomainījušās četras Scania kravas auto paaudzes

20 gadu laikā transportlīdzekļu tirgus ir ļoti izaudzis potenciāla ziņā. Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, Scania kravas automašīnas ir kļuvušas vieglāk vadāmas, degvielas patēriņa ziņā ekonomiskākas un jaudīgākas.

«Kā vienu no nozīmīgākajām pārmaiņām šo gadu laikā var minēt auto attīstību. Pirms divdesmit gadiem, kad Scania uzsāka darbību Latvijā, kravas pārvadājumu tirgu veidoja Padomju Savienībā ražoti kravas transportlīdzekļi, bet ES ražots transports skaitījās liels retums. Šajā laikā esam kļuvuši par vienu no vadošajiem tirgus spēlētājiem. Turklāt ir nomainījušās četras Scania kravas auto paaudzes – 3.sērija, 4.sērija, R sērija un jaunā R sērija,» saka «Scania Latvia» vadītājs Aigars Pušinskis.

Foto: Scania

Pirmajā darbības gadā «Scania Latvia» pārdeva divus jaunus kravas transportlīdzekļus. Rekordliels daudzums kravas automašīnu tika pārdots no 2006. gada līdz 2008.gadam - vairāk nekā 1300.

Būtiski pieaugušas vides prasības

Eiropas Savienībā auto tirgus šo gadu laikā ir piedzīvojis lielas izmaiņas - daudzreiz stingrākas kļuvušas vides prasības kravas transportlīdzekļiem, regulējot slāpekļa oksīda un cieto daļiņu izmešu apjomu.

Aigars Pušinskis, «Scania Latvia» vadītājs: «Divdesmit gados Eiropas Savienībā būtiski pieaugušas vides prasības par izmešu normām – no EURO-1 līdz EURO-6. No nākamā gada stājas spēkā Eiropas Padomes regula, kas paredz, ka jaunus kravas transportlīdzekļus varēs reģistrēt tikai ar motoriem, kas atbilst stingrajām EURO-6 apkārtējās vides prasībām. Šiem motoriem slāpekļa oksīdu un cieto daļiņu izmešu apjoms salīdzinājumā ar EURO-5 ir apmēram četras reizes mazāks.»

«Scania Latvia» pirmo automašīnu ar EURO-3 motoru pārdeva 1999.gadā, ar EURO-4 - 2004.gadā, bet ar EURO-5 motoru 2005.gadā. Sākot ar 2012.gadu, ir iespēja iegādāties kravas automašīnas ar EURO-6 motoriem. Transportlīdzekļiem ar jaunākās paaudzes motoriem ir augstāka vērtība lietotas tehnikas tirgū.

Modernākais un lielākais Scania tirdzniecības un servisa centrs

Viens no nozīmīgākajiem «Scania Latvia» notikumiem bija 1999.gadā Scania jaunā tirdzniecības un servisa centra atklāšana Latvijā, kas tobrīd bija modernākais un lielākais Scania centrs Austrumeiropā un Centrāleiropā. Ēkas rekonstrukcijas projekts ieguva labākā industriālā projekta goda nosaukumu Latvijā. Kopumā «Scania Latvia» ir četri servisa centri - Rīgā, Valmierā, Daugavpilī un Liepājā, kuros ir nodarbināti 122 darbinieki. Uzņēmuma nosaukums līdz 2001.gadam bija «Auto Skan».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu