Rīgā sniega sega pieaugusi par 16 cm (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien visā Latvijā, izņemot valsts dienvidrietumu daļu, pamatīgi sniga un puteņoja. Ilgstoši un stipri sniegot, sniega sega diennakts laikā vietām pieauga par 16-19 centimetriem (cm), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Visvairāk - par 19 cm - sniega sega palielinājusies Daugavpilī. Pirms snigšanas sākuma Daugavpili klāja 17 cm bieza sniega kārta, bet sestdienas rītā tās dziļums sasniedza 34 cm. Mērsragam sniegputenis atnesa 17 cm, Rīgai - 16 cm sniega.

Saskaņā ar meteoroloģiskā radara datiem arī daudzviet Zemgales austrumu daļā un Vidzemē sniega sega pieaugusi par aptuveni 15 centimetriem.

Visbiezākā sniega sega ir Vidzemē un Latgalē. Alūksnē sniega segas biezums diennakts laikā palielinājās par astoņiem centimetriem, sasniedzot 51 cm. Arī vietumis citviet Vidzemē un Latgalē ir vairāk nekā 40 cm dziļš sniegs, savukārt Kurzemes piekrasti klāj vien dažus centimetrus plāna sniega kārtiņa. Rīgas centrā sestdienas rītā bija vidēji 31 centimetru dziļš sniegs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu