Festivālā "Saxophonia" garīgās mūzikas koncerts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12.februārī Rīgas Sv.Jāņa baznīcā plkst.19.30 festivālā "Saxophonia" klausītāji varēs baudīt piesātinātu garīgās mūzikas programmu diriģenta Māra Sirmā vadībā, informēja "Latvijas koncerti" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Koncertā muzicēs festivāla iedvesmotājs Rīgas saksofonu kvartets, solisti Oskars Petrauskis (saksofons), Laura Grecka (mecosoprāns) un Valsts akadēmiskais koris "Latvija". Pie ērģelēm 'būs Kristīne Adamaite.

Sv.Jāņa baznīcas velvēs majestātiski izskanēs slavinājuma mūzika Visaugtākajam - Ērika Ešenvalda "Laudate Dominum", kas pērn piedzīvoja pirmatskaņojumu. Divdaļīgajā kompozīcijā ir gan gavilējoši un dejiski motīvi, gan meditatīva apcere par cilvēka un Dieva attiecībām. "Laudate Dominum" pirmatskaņojuma interpretācija tapusi ciešā sadarbībā ar Kristīni Adamaiti un Arti Sīmani, radot tembrāli bagātu skaņu paleti.

Riharda Dubras "Vidi quator angelus" ir jauns skaņdarbs, kas pēc Arta Sīmaņa ierosinājuma tapis Latvijā līdz šim nedzirdētam mūziķu sastāvam - mecosoprānam un saksofonu kvartetam, konkrētāk, Ievai Paršai un Rīgas saksofonu kvartetam. Tekstam Rihards Dubra izvēlējies fragmentu no "Jāņa Atklāsmes grāmatas".

Varēs novērtēt arī Kristapa Pētersona jaundarbu "Elle" saksofonam, jauktam korim un ērģelēm, kurā izmantoti Dantes "Dievišķās komēdijas" fragmenti, kā arī kanoniskie rekviēma un citi lūgšanu teksti un Igaunijas komponistes Gaļinas Grigorjevas "Lūgšanu".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu