Freimaņa Pepes bērni talantīgi! Kaža suņuku Rūdi iemācījis dziedāt (45)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2012 apbalvošanas ceremonijas organizatori bija sarūpējuši sirsnīgu pārsteigumu: uz skatuves pasniegt balvu aizvadītā gada nominācijā Labākais mūzikas albums bērniem ieradās četri suņuki, kuriem ir viena mamma – Pepe, kas ir mūžībā aizgājušā skatuves mākslinieka Mārtiņa Freimaņa suņu meitene.

Sunītes Pepes trīs bērni ar saviem saimniekiem kāpa uz skatuves un pasniedza balvu pērnā gada Labākā mūzikas albuma bērniem autoriem.

Viens no Pepes pēdējā metiena suņukiem, kuram dots vārds Rūdis, dzīvo pie mūziķa Kārļa Būmeistera jeb Kažas un viņa mīļotās Lindas Meieres, bet otrs sunītis kļuvis par Mārtiņa Freimaņa fonda vadītājas Agritas Bikaviņas mīluli, kuru saimniece nodēvējusi par Frīdu, bet trešais suņuks ir Pīčijs, kas dzīvo kopā ar Līgu Vilks, kura ir krodziņa «Pieci vilki» saimnieces meita. Turklāt gan suņuki, kuriem ir brāļu un māsu attiecības, gan to saimnieki savā starpā draudzējas un bieži vien satiekas krodziņā «Pieci vilki».

Kamēr Kārlis Būmeisters muzicēja uz skatuves, ģimenes četrkājaino mīluli Rūdi aizkulisēs pieskatīja Linda
Kamēr Kārlis Būmeisters muzicēja uz skatuves, ģimenes četrkājaino mīluli Rūdi aizkulisēs pieskatīja Linda Foto: Santa Sergejeva

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Agrita atklāj, kā radās ideja par Pepes bērnu priekšnesumu Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas apbalvošanas ceremonijā: «Tā ideja par šādu priekšnesumu radās, kad ar Mārtiņa Freimaņa fonda organizētajiem koncertiem «Ievērojot klusumu» braukājām pa Latvijas pilsētām. Un vienā no šādiem braucieniem Kārlis bija paņēmis līdzi savu suni Rūdi, lai viņam vienam nebūtu jāpaliek mājās. Un šajā reizē Kārlis nodemonstrēja, kā viņa Rūdis dzied. Nolēmām, ka Rūdis ir noteikti jāuzlaiž uz skatuves, ja viņam tik labi padodas dziedāšana. Kad ar pasākuma režisori Ditu Torsteri runājām par apbalvošanas ceremonijas programmu, Dita ierosināja, lai Pepes bērni arī pasniedz balvu.

Mārtiņa Freimaņa fonda vadītāja Agrita Bikaviņa ar savu mīluli Frīdu
Mārtiņa Freimaņa fonda vadītāja Agrita Bikaviņa ar savu mīluli Frīdu Foto: Santa Sergejeva

Interesanti, ka mūziķis Kaža ar draudzeni Lindu savam četrkājainajam mīlulim iemācījuši dažādus trikus, jo Rūdis prot apvelties ritentiņā, nogulties un piecelties, dziedāt. Mūziķa draudzene Linda atklāj, ka pirms diviem gadiem Kārlis mājās atvedis viņai pārsteiguma dāvanu, mazu kucēnu, un kopš tā laika suņuks jau izaudzis un kļuvis par Lindas un Kārļa ģimenes mīluli. Raksturojot Rūdi, Linda teic, ka viņš ir ļoti komunikabls, kā arī muzikāls, ar plašu balss diapazonu – gan rej, gan dzied, gan smilkst. «Gada balvā uz skatuves visi redzējām, ka Rūdim patīk zīmēties un viņš ir liels triku meistars,» piebilst Linda.

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu