10 iemesli, kāpēc jāapmeklē izstāde gadatirgus "Balttour 2011"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

18. starptautiskā tūrisma izstāde gadatirgus "Balttour 2011" norisināsies no 11. līdz 13. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi gadatirgu "Balttour 2011" rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija ALTA un nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

1. Iepazīsti Latvijas daudzveidību un pasaules plašumus!

Šogad "Balttour 2011" varēs apskatīt vismaz 200 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēs ap 600 tūrisma uzņēmumi no 33 valstīm. Ieraugi un izbaudi visas jaunās tūrisma sezonas iespējas un piedāvājumus vienuviet!

2. Iepērcies lielajā ceļojumu izpārdošanā!

Tikai "Balttour 2011" būs visplašākā izvēle un vislabākās cenas tūrisma pakalpojumiem un ceļojumiem. Trīs dienu garumā ikviens izstādes apmeklētājs varēs iegādāties ceļazīmes, avio un prāmju biļetes, kā arī rezervēt viesu namus, kempingus un pirtis par vienreiz gadā pieejamām izstādes cenām.

3. Saņem pirtnieka pērienu "Pirts ielā"!

Ikviens apmeklētājs varēs iepazīties ar pirts tradīcijām un uzrunāt zinošus pirtniekus. Apmeklētāji varēs izbaudīt iegremdēšanos augu tvaikiem pildītā koka lādē, atjaunot spēkus, baudot korejiešu Su Džok terapiju, kā arī saņemt pirtnieka pērienu. Savu piedāvājumu sniegs arī tradicionālās krievu pirts pirtnieki. Čaklās pirts meitenes atgādinās par dabiskajiem skrubjiem un maskām, ko katrs varam pagatavot arī mājās. Neaizmirsti paņemt līdzi dvieli!

4. "Bērni ceļo!"

Bērnu tūrisma stendu zonā "Bērni ceļo!" varēs smelties idejas un padomus par drošu un komfortablu ceļošanu kopā ar mazajiem ķipariem – gan pa Latviju, gan uz tālām zemēm. Dažādu nozaru profesionāļi konsultēs vecākus, kā sagatavot mazuli pirmajam svarīgajam ceļojumam, kā bērnu iepazīstināt ar jaunu valsti, kā rūpēties par mazuļa drošību ceļojumā un daudziem citiem jautājumiem.

Foto: publicitātes

5. Izbaudi braucienu suņu pajūgā!

Īstie čukču suņi – Sibīrijas haskiji, kas ilgus gadsimtus nodrošināja vienīgo iespēju pārvietoties pa planētas tālajiem Ziemeļu apvidiem, no 11. līdz 13. februārim apmetīsies Ķīpsalā. Pēc īsas iepazīšanās ar suņiem un instrukcijām, kā pareizi jāvada kamanas, izstādes apmeklētāji Brīvdabas piedzīvojumu teritorijā varēs izbraukt ar suņu vilkto pajūgu pa 250 m garu trasi.

5. Skaties tūrisma kino!

Baudi mājīgu atmosfēru un smelies iedvesmu jauniem ceļojumiem "Balttour 2011" kinoteātrī, kur varēs skatīties filmas par fantastiskiem galamērķiem un ceļojumiem. Apmeklētājiem tiks piedāvātas 3. starptautiskā tūrisma filmu festivāla "Tourfilm Riga 2010" labākās filmas – "Gorongosa National Park", "Africa's Lost Eden", "Warsaw – European Capital of Culture 2016" un daudzas citas. Tūrisma kinozālē varēs iegādāties popkornu un atspirdzinošus dzērienus. Ieeja kinozālē izstādes apmeklētājiem – bez maksas!

6. Noskaidro – kāds tūrismā būs Truša gads?

Paķer līdzi kādu burkānu. Tā būs savdabīga ieejas maksa "Trušu pilsētiņā", kur trušu saimnieks Ojārs Narvils ne tikai pastāstīs par populārajiem mājiņas iemītniekiem, bet ļaus tos arī samīļot.

7. Atveldzējies Ledus bārā!

Izstādes apmeklētājus gaidīs Ledus bārs, kur ikviens varēs iegriezties un nobaudīt īpašo bāra piedāvājumu. Ledus bārs būs 3 metrus garš, 2 metrus plats, 2,5 metrus augsts un 50 cm biezs. Kopumā bāra izveidošanā tiks izmantotas 3,7 tonnas kristāldzidra ledus, kas ir mākslīgi saldēts no trīsreiz destilēta ūdens. Ledus bāru jau veido viens no populārākajiem Latvijas ledus skulptoriem Uldis Zariņš kopā ar "FrostiArt" komandu.

Foto: publicitātes

8. Dodies garšu ceļojumā!

Apmeklētāji savas garšas kārpiņas varēs palutināt, baudot visu četru Latvijas novadu raksturīgos ēdienus, kā arī itāļu un meksikāņu virtuvi. Hallē "Atklāj pasauli!" būs īpaša "wine lounge" zona, kur apmeklētāji nesteidzīgi varēs iegriezties un baudīt dažādus itāļu vīnus. Un vēl – brīvdabas piedzīvojumu teritorijā limbažnieki aicinās pievienoties putras vārīšanā lielajā katlā, kas atrasts Limbažu viduslaiku pilsdrupās.

9. Baudi lielās skatuves programmu!

Tematiskajā hallē "Apceļo Latviju!" uz lielās skatuves trīs dienu garumā uzstāsies dažādi pašdarbības kolektīvi, dejotāji, muzikanti, dziedātāji... Uzstāsies "Jelgavas bigbends", māsas Legzdiņas, Vilzēnu tautas nama deju un ritma grupa "Radirīdirī", Andrupenes folkloras kopa "Sovvaļņīki", jauniešu deju kopa "Zelta Rūsiņš", deju kolektīvi – "Randiņš” un "Raitais solis no Cēsīm un vēl daudzi citi Latvijas talanti. Starp citu, siguldietis Elmārs Gaigalnieks demonstrēs smilšu mistērijas.

10. Nāc un laimē!

Izmēģini veiksmi lielajā "Balttour 2011" loterijā, kuras balvu fondā ir 45 iespaidīgas un ar ceļošanu saistītas balvas – ceļojums uz Turciju, uz Antāliju, uz Austriju, uz Franciju u. c. Galvenā balva – ceļojums uz Tenerifi, ko piedāvā tūrisma operators "Tez Tour". Izloze norisināsies publiski vairākās kārtās katru dienu. Galvenā balva tiks izlozēta 13. februārī plkst. 16.00.

Apmeklē "Balttour 2011" un izbaudi neaizmirstamas emocijas!

Darba laiks:

11. februārī 11.00–14.00 (profesionāļiem)

Uzmanību! Jaunums! Izstāde piektdien strādā līdz plkst. 20.00!

11. februārī 14.00–20.00

12. februārī 10.00–18.00

13. februārī 10.00–17.00

Biļešu cenas:

11. februārī 11.00–14.00 (profesionāļu diena) – Ls 7

Pieaugušajiem – Ls 2,00

Skolēniem, pensionāriem – Ls 1,50

Līdz 7 gadu vecumam – bez maksas

Ģimenes biļete 2+2 (2 pieaugušie + 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – Ls 5

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu