Gaidot Valentīna dienu, aicina noteikt romantiskāko dziesmu (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tuvojoties 14. februārim - Valentīna dienai - muzikabiznesam.lv aicina noteikt, kuru pašmāju autoru dziesmu par mīlestību latviešu klausītāji atzīst par visromantiskāko.

Romantiskās dziesmas ir īpaši liriskas, ar palēninātu tempu, piemērotas lēnai dejai. Tās izvēlas atskaņot gan kāzās pirmajam valsim, gan baudot romantiskas vakariņas. Romantiskās mūzikas lielo ietekmi uz cilvēku sajūtām plaši izmanto arī biznesā, atskaņojot to radio, televīzijā, kafejnīcās, restorānos un veikalos.

Pasaules klasisko mīlestības dziesmu saraksta augšgalā atrodas tādu izcilu mūziķu kā Elvisa Preslija, Pola Makartnija, Eltona Džona, Erika Kleptona, Braiena Adamsa un daudzu citu rakstītās un izpildītās dziesmas.

Arī latviešu autori sacerējuši daudz lirisku mīlas dziesmu, no kurām daudzas iemantojušas plašu popularitāti un kļuvušas par ikviena romantiska pasākuma - gan publiska, gan privāta - neatņemamu daļu.

Portāls www.muzikabiznesam.lv apkopojis visbiežāk atskaņotās un populārākās, par kurām aicina balsot, lai noteiktu to vienu, kam piešķirt romantiskākās latviešu dziesmas titulu.

Kura ir iecienītākā latviešu mīlestības dziesma? (skat. resursos Dienas jautājumu)

Apvij rokas (Turaidas roze/ I.Kalniņš, L.Līvena)

Ar mīlestības pinekļiem (Ingus Pētersons/ I.Vīgners, J.Peters)

Baltā dziesma (Gunārs Kalniņš/R.Pauls, G.Račs)

Ja tu man esi (Zane Dombrovska/Z.Liepiņš, A.Manfelde)

Ķiršu lietus (Nora Bumbiere/Z.Liepiņš, A. Krūklis)

Mūsu mīlestība (Čikāgas piecīši/A.Legzdiņš, A.Birkens)

Par rozēm (Jumprava/ A.Voitišķis, I.Dikenss)

Spogulīt, spogulīt (Prāta Vētra/R. Kaupers, K. Roga, M. Mihelsons, G. Mauševics, A. Hofmanis)

Tu saviļņoji mani (Ainars Mielavs /A.Mielavs, G. Sola)

www.muzikabiznesam.lv

Lai atspoguļotu mūzikas nozīmi dažādās uzņēmējdarbības jomās, mūzikas industrijas pārstāvji ir izveidojuši informatīvu mājas lapu www.muzikabiznesam.lv. Mājas lapā vienkopus ir publiskoti dažādi fakti, skaidrojumi un pētījumu rezultāti par veiksmīgas mūzikas izvēli un izmantošanu dažādās uzņēmējdarbības jomās: kafejnīcās, viesnīcās, veikalos, deju klubos, sporta klubos, izstādēs un gadatirgos, koncertos, sporta pasākumos, klientu apkalpošanas vietās, skaistumkopšanas salonos, birojos un darba vietās.

Mūzikas izmantošana ir viens no vienkāršākajiem un salīdzinoši lētākajiem mārketinga veidiem, jo bez lielām investīcijām ļauj radīt atbilstošu atmosfēru gan kafejnīcā un veikalā, gan sporta klubā un skaistumkopšanas salonā. Īpaši liela nozīme mūzikai ir svētku laikā, piemēram, Ziemassvētku un Līgo dziesmas jau sen ir viens no galvenajiem šo svētku īpašā noskaņojumu veidotājiem.

LaIPA

Biedrība “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) ir organizācija, kurā izpildītāji un fonogrammu producenti ir apvienojušies, lai kolektīvi administrētu savas tiesības – vienotos ar fonogrammu izmantotājiem par maksājamo atlīdzību, iekasētu, sadalītu un izmaksātu to tiesību īpašniekiem. LaIPA ir starptautiski atzīta organizācija, kas vienīgā Latvijā administrē pašmāju un ārzemju izpildītāju un producentu tiesības saņemt taisnīgu atlīdzību par izmantoto mūziku.

AKKA/LAA

Latvijas autoru biedrība “Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/ Latvijas Autoru apvienība” (AKKA/LAA) apvieno dažādus autorus nolūkā realizēt autoru mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu, veidojot efektīvu sadarbību starp autoriem un darbu izmantotājiem, lai nodrošinātu darbu izmantotājiem ērtu iespēju likumīgi izmantot autordarbus un autoriem saņemt par to autoratlīdzību. AKKA/LAA pārstāv vairāk nekā četru tūkstošu Latvijas autoru un vairāk nekā četru miljonu ārvalstu autoru mantiskās tiesības.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu