Zatlers tiksies ar Lietuvas augstākajām amatpersonām (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers ceturtdien, turpinot valsts vizīti Lietuvā, tiksies ar šīs valsts augstākajām amatpersonām, informēja prezidenta Preses dienestā.

Pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas Zatlers tiksies ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, kurai pasniegs arī Triju Zvaigžņu ordeni. Prezidentu tikšanās laikā plānots pārrunāt kopējos Baltijas valstu enerģētikas projektus, īpaši Visaginas atomelektrostacijas projekta attīstību. Zatlers pievērsīsies kopējiem transporta, kā arī iekšlietu un pārrobežu sadarbības jautājumiem. Nozīmīgu vietu Latvijas un Lietuvas sadarbībā ieņem kultūras un izglītības sakaru stiprināšana ne vien valstu, bet arī reģionālā līmenī.

Vēlāk paredzēta arī delegāciju tikšanās un abu prezidentu kopīga preses konference.

Zatlers piedalīsies Lietuvas premjerministra Andra Kubiļus (Andrius Kubilius) rīkotajās darba pusdienās un tiksies ar Seima priekšsēdētāja vietnieku Alģi Kašetu (Algis Kašėta), kā arī noliks ziedus pie 1991.gada 13.janvārī barikāžu laikā nogalinātajiem lietuviešiem veltītā pieminekļa Antakalna kapsētā.

Prezidents arī uzrunās Latvijas-Lietuvas biznesa foruma dalībniekus, bet vakarā piedalīsies Grībauskaites rīkotajās vakariņās.

Savukārt Lilita Zatlere šajā dienā apmeklēs Lietuvas Neredzīgo un Vājredzīgo centru, Naudas kaltuvi un Lietuvas Nacionālo galeriju.

Prezidenta oficiālajā delegācijā ir vairāki ministri - Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, ekonomikas ministrs Artis Kampars, iekšlietu ministre Linda Mūrniece, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis, kā arī Latvijas vēstnieks Lietuvā Mārtiņš Virsis, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre Dana Reizniece un Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Delegācijā ir arī 18 uzņēmēju, kas pārstāv dažādas jomas - informācijas tehnoloģijas, tūrismu, biznesa konsultācijas, enerģētikas industriju, būvniecību un citas.

Vizīte beigsies piektdien Klaipēdā un Būtiņģē. Prezidents vizītē devies ar automašīnu.

Latvijas prezidenta iepriekšējā valsts vizīte Lietuvā bija 2001.gadā. Zatlers savas prezidentūras laikā Lietuvā darba vizītēs ir viesojies septiņas reizes.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu