Mūzikas industrijas eksperti dalīsies pieredzē (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 10. februārī notiks Britu padomes Jauno radošo uzņēmēju kluba (Young Creative Entrepreneur Club) tikšanās ar Lielbritānijas mūzikas industrijas ekspertiem - festivāla "Great Escape" dibinātāju Martinu Elbornu (Martin Elbourne) un "Franz Ferdinand" menedžmenta kompānijas pārstāvi Naidželu Templemanu (Nigel Templeman), informē semināra rīkotāji.

Tikšanās notiks ceturtdien, 10. februārī, no plkst.16:00 līdz 17:30 Rīgas Ekonomikas Augstskolā (Stockholm School of Economics in Riga), Strēlnieku ielā 4a, W-32 auditorijā. P

Martins Elborns

Eiropas vadošās mūzikas konferences un festivāla "Great Escape" (http://escapegreat.com) dibinātājs un radošais direktors Martins Elborns (Martin Elbourne) - viens no galvenajiem cilvēkiem, kas izvēlas grupas lielākajam pasaules mūzikas un mākslas festivālam Glostanbury. Viņš arīdzan konsultē grupu izvēli tādiem festivāliem kā "M for Monreal", "Lovebox", "Guilfest", "Jersy Live" un "Redfest". Pašlaik M.Elborns ir iesaistīts jauna mūzikas festivāla tapšanā Indijā. 1982. gadā viņš kopā ar Pīteru Geibrielu organizēja pasaules mūzikas un mākslas festivālu WOMAD, bet astoņdesmito gadu beigās strādāja mūzikas kompānijā "Rough Trade", kur viņa pārziņā bija grupu The Smiths un New Order koncertdzīve. Elborns regulāri redzams kā vieslektors dažādās mūzikas industrijas konferencēs visā pasaulē.

Naidžels Templemans

Naidžels Templemans (Nigel Templeman) - viens no Lielbritānijas vadošās mūzikas menedžmenta kompānijas "Supervision Management" menedžeriem. "Supervision Management" paspārne ir tādas grupas kā "Franz Ferdinand", "Kaiser Chiefs", "White Lies", "We Have Band", "As Tall As Lions" u.c. Iepriekšējā darba pieredzi N. Templemanss ieguvis, strādājot kā mārketinga departamenta vadītājs ierakstu kompānijās "Arista Records", "London Records" un "Chrysalis Music Publishing".

Semināra mērķis ir - analizēt mūziķu koncertu mūzikas industrijas konferenču ietvaros nepieciešamību turpmākajai starptautiskās karjeras veicināšanā, kā arī mūzikas industrijas cilvēku kontaktu dibināšanas iespējas pasākumu ietvaros. M.Elborns kā viens no Great Escape organizētājiem skaidros šo pasākumu struktūru, būtību un iespējas, savukārt N.Templemans - kā grupām un viņu menedžeriem pieteikties, sagatavoties šiem pasākumiem, lai panāktu maksimālu rezultātu. Semināra moderatore - Guna Zučika, "Prāta Vētras" starptautisko attiecību menedžere un Britu Padomes 2007. gada Starptautisko jauno radošo mūzikas uzņēmēju konkursa uzvarētāja no Latvijas.

Semināru apmeklēt aicināti Latvijas mūzikas industrijas pārstāvji, kā arī mediju pārstāvji. Reģistrācija dalībai un papildu informācija – http://www.britishcouncil.org/latvia-projects-yce-club-event-3.htm. Lūdzam laikus pieteikt savu dalību, jo vietu skaits ierobežots. Prioritāte tiks dota organizācijām un pārstāvjiem, kuru darbības joma tieši saistīta ar mūzikas industriju. Pirms pasākuma Britu padome dalībniekiem nosūtīs apstiprinājuma e-pastu. Pasākums notiks angļu valodā.

Maija Ūdre, Britu padomes Jauno radošo uzņēmēju programmas vadītāja, uzsver: "Protams, Lielbritānija ir pazīstama kā mūzikas industrijas lielvalsts – ne tikai kā izcilu un pasaulē pazīstamu mūziķu mītnes zeme, bet arī valsts, kur mūzikas un izklaides industrijām ir liels īpatsvars un nozīme valsts ekonomikā.

Mūsuprāt, arī Latvijai ir liels izaugsmes potenciāls mūzikas industrijā, taču šīs nozares ekspertiem un uzņēmējiem svarīgs ir ne tikai radošums, bet arī spēja uzņemties risku,

nebaidīties no izaicinājumiem un attīstīt plašāku starptautisku redzējumu. Jauno radošo uzņēmēju programma sniedz uzņēmējiem iespējas veidot sadarbību gan savā starpā, gan ar uzņēmējiem Lielbritānijā un citur pasaulē, gan arī paplašināt redzesloku."

Jauno radošo uzņēmēju programma

Jauno radošu uzņēmēju klubs ir Britu padomes starptautiskās Jauno radošu uzņēmēju programmas sastāvdaļa, kas apvieno dažādu radošo industriju pārstāvjus un rada platformu diskusijām un pieredzes apmaiņai starp Latviju un Lielbritāniju. Programmas ietvaros notiek dažādi semināri, lekcijas un meistarklases, lai veicinātu attīstību un sadarbību noteiktos radošo industriju sektoros. Programmas ietvaros ik gadu Latvijā tiek izsludināts "Young Creative Entrepreneur Awards" jeb balvu jaunajiem uzņēmējiem dažādu radošo industriju jomās. 2011.gadā šo balvu plānots izsludināt mediju un mūzikas jomas uzņēmējiem un vadītājiem.

YCE programmā piedalās vairāk nekā 50 valstis. Latvijā YCE programma tiek īstenota jau trīs gadus, un tās stratēģiskais partneris ir Rīgas Ekonomikas augstskola, mārketinga partneris DDB Latvija un digitālais partneris CUBE. 10.februāra YCE kluba pasākums tiek rīkots sadarbībā ar mūzikas konsultāciju aģentūru KN3.

Par Britu padomi

Britu padome ir starptautiska organizācija, kuras mērķis ir veidot ilgtermiņa sadarbību ar cilvēkiem un organizācijām Latvijā, Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs. Galvenās Britu padomes darbības jomas ir radošas un atbildīgas sabiedrības veidošana, izglītības iespēju paplašināšana un iemaņu attīstīšana, starpkultūru dialoga veicināšana Eiropā, uz zināšanām un inovācijām balstītas ekonomikas attīstība, kā arī kultūras, zinātnes un mākslas sadarbības veicināšana starp Latviju un Lielbritāniju, kā arī citām pasaules valstīm. Britu padome ir dibināta 1934.gadā Apvienotajā karalistē. Šodien tā ir lielākā starptautiskā labdarības organizācija, kurā strādā 7900 darbinieki 110 valstīs un teritorijās visā pasaulē.

Britu padome darbību Latvijā sāka 1992. gadā. Šobrīd Britu padomē Latvijā strādā seši darbinieki. Organizācijas vadītāja ir Dace Melbārde.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu