Pianisma zvaigžņu festivāls skanēs arī Ventspilī (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

XIX Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla sešos koncertos, kas norisināsies no 9.-13.martam Liepājas teātrī (no tiem viens arī Ventspilī, Teātra namā Jūras Vārti), būs iespēja baudīt 9 pianistu, 3 diriģentu un 2 izcilu ansambļu sniegumu, informē Iveta Vēvere, Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību speciāliste.

Turpinot pagājušogad iesākto tradīciju, klausītāji arī šogad varēs izbaudīt mūziku ne tikai dažādu pianistu, bet arī dažādu diriģentu interpretācijā. Šoreiz festivālā tiks pārstāvētas tādas valstis kā Ķīna, Itālija, Vācija, Dānija, Polija un, protams, Latvija.

Atklāšanas koncertā Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) satiksies ar Vācijā dzīvojošo Ķīnas pārstāvi, talantīgo pianisti Boju Dženu, vienu no mūsdienu ievērojamākajiem itāļu pianistiem - Pjeru Frančesko Forlencu un Vācijas pārstāvi - orķestra "BerlinClassicPlayers" māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu, leģendārā komponista Pjēra Bulēza skolnieku Ulrihu Rīlu.

Par godu Ferenca Lista divsimtgadei festivāls veselu koncertu ir veltījis tieši šim ievērojamajam komponistam, aicinot viņa skaņdarbus izpildīt Polijas pārstāvjiem: vienai no mūsdienu ievērojamākajām pianistēm Beatai Biliņskai, jaunajai, uzlecošajai zvaigznei - pianistei Aleksandrai Svigutai un Latvijā tik iemīļotajam poļu diriģentam Tadeušam Voicehovskim.

Beata Biliņska
Beata Biliņska Foto: Publicitātes foto

Neiztrūkstoša festivāla sastāvdaļa ir klausītāju tik iemīļotais džeza koncerts, kur šoreiz muzicēs dāņu džeza zvaigznes - Nikolaj Bentzon trio.

Jaunievedums festivāla norisē ir arī ģeogrāfiska paplašināšanās - XIX Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla džeza koncerts skanēs arī Ventspilī, Teātra namā Jūras Vārti.

Noslēguma koncertā spožākie Latvijas pianisti - Elīna Bērtiņa, Liene Circene un festivāla debitants Vestards Šimkus.

Liene Circene
Liene Circene Foto: Publicitātes foto

Veicinot latviešu mūzikas jaunradi, īpašs festivāla pasūtījums ir komponista Andra Dzenīša koncerts "Duālisms". Liepājas koncerts Nr.1, ar ko LSO aizsāk Liepājas koncertu sēriju. Šo koncertu Andris Dzenītis ir veltījis Vestardam Šimkum, un pats pianists kopā ar LSO tā galvenā diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā jaundarbu pirmatskaņos festivāla noslēguma koncertā.

Paplašinot programmu, festivāla ietvaros notiks 3 kinoseansi godalgotajai dokumentālajai filmai "Pianomānija" par "Steinway & Sons" galvenā tehniķa un klavieru skaņotāja Štefana Kniphera aizraujošo ikdienu, kas aizrit perfektās skaņas meklējumos.

RIX klavieru kvartets
RIX klavieru kvartets Foto: Publicitātes foto

Plašāka informācija, kā arī festivāla programma atrodama LSO mājas lapā www.lso.lv

Biļetes uz festivāla koncertiem meklējiet Biļešu Paradīzē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu