Lukašenko brīdina uzņēmējus nepalīdzēt «piektajai kolonnai» (21)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien brīdinājis uzņēmējus atturēties finansēt pret valdošo režīmu noskaņoto opozīciju, kuru pats dēvē par «piekto kolonnu»

Lukašenko paziņoja, ka ikviens no biznesa pasaules, kurš finansēs «piekto kolonnu vai kādā citā veidā negatīvi ietekmēs sabiedrību», tiks uzskatīts par iesaistītu politiskā cīņā pret valsti.

Pēc pretrunīgi vērtētās uzvaras 2010.gada decembra prezidenta vēlēšanās Lukašenko un viņa drošības dienesti ir uzsākuši līdz šim nepieredzētu vēršanos pret opozīciju.

Desmitiem opozīcijas aktīvistu un politiķu ir ieslodzīti cietumos un ir noteikti stingri ierobežojumi mītiņu organizēšanai.

Lukašenko Baltkrievijā valda kopš 1994.gada un nereti tiek dēvēts par Eiropas pēdējo diktatoru.

Baltkrievijā likums neatļauj uzņēmumiem finansēt politiskās partijas, un brīvprātīgi ziedojumi no individuālām personām, tostarp uzņēmējiem, ir viens no nedaudzajiem legālajiem veidiem, kā partijas var iegūt finansējumu.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu