Krīzes laikā pieaug noziedznieku interese par sabiedriskām vietām (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krīzes laikā vērojama pastiprināta noziedznieku interese par sabiedriskām vietām, komentējot neseno apšaudi Jēkabpilī pie spēļu zāles "Fēnikss", biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

Krīzes laikā palielinājusies noziedznieku interese par bankām, veikaliem, spēļu zālēm...

"Īpaši krīzes laikā vērojama noziedznieku interese par sabiedriskām vietām, kurās, kā visiem zināms, atrodas lielāks daudzums skaidras naudas līdzekļu, - bankām, veikaliem, bankomātiem, spēļu zālēm," sacīja Birne.

Pēc viņas teiktā, jebkurš noziedzīgs nodarījums, it īpaši ar traģiskām sekām, vērtējums negatīvi un kopumā tas ietekmē sabiedrības viedokli.

Azartspēļu nozares grāmatvedības uzskaites kārtībā noteikts, kā spēļu zālēs, kazino, bingo, totalizatorā, izložu organizēšanā veicama grāmatvedības uzskaite, tostarp inkasācijas process, iekļaujot stingrās uzskaites veidlapu aizpildīšanas kārtību un citus nosacījumus.

Gatavojot priekšlikumus spēkā esošajai Azartspēļu un izložu likuma redakcijai, jau tika paredzētas papildu drošības prasības spēļu vietām - likumā noteiktas prasības par sertificētas apsardzes obligātu prasību un videonovērošanas nosacījumi ne tikai zālēs, bet arī ārpus tām, kas arī Jēkabpils gadījumā bijis ļoti noderīgi.

Minētie noteikumi paredz, ka azartspēļu automātu inkasāciju veic kapitālsabiedrības vadības apstiprinātajā kārtībā un termiņos. Inkasācijas termiņi nav noteikti publiski, lai pēc iespējas izvairītos no vilinājuma kādam izmantot šo informāciju, norādīja Birne.

Pēc viņas teiktā, jānodala jēdziena "inkasācija" izpratne no veikalu inkasācijas. "Protams, ir grāmatvedības uzskaites process, bet šajā gadījumā tie ir arī apgrozāmie līdzekļi, kam likumā noteiktā kārtībā jānodrošina spēļu automātu darbība un jāgarantē laimestu izmaksa noteiktajā apjomā un termiņā," skaidroja Birne.

Inspekcija apliecina, ka saņēmusi pieprasīto informāciju un dokumentus no SIA "Alfor" un tai ir skaidra minētajā gadījumā iesaistītās naudas izcelsme. Birne gan norāda, ka, tā kā konkrētais gadījums ir Valsts policijas kompetencē, bet kapitālsabiedrību finanšu darbības revīziju veic Valsts ieņēmumu dienests (VID), inspekcijas rīcībā nav informācijas par naudas nelegālo izcelsmi.

Laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī

Kā ziņots, 25.janvārī no rīta piecas bruņotas personas veica laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī. Mēģinot aizturēt šos noziedzniekus, izcēlās apšaude, kurā gāja bojā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors Andris Znotiņš un vēl divi policisti cieta. Visi pieci laupītāji tika aizturēti, un izrādījās, ka četri no viņiem paši bijuši policisti.

Aizturētie ir Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi. Tāpat starp aizturētajiem ir arī privātpersona Staņislavs Babelis. Visi pieci patlaban atrodas apcietinājumā.

Pie spēļu zāles aplaupītājiem tika atrasti 104 500 latu, vēlāk informēja SIA "Alfor" finanšu direktore Dace Konrade.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu