Olimpiādes rīkošana Vankūverai nesusi ievērojamu ekonomisko izaugsmi (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2010. gadā notikušās ziemas olimpiskās spēles Vankūverā palīdzējušas šim Kanādas reģionam piedzīvot 300 miljonu ASV dolāru lielu ekonomisko izaugsmi, kā arī radīt vairāk nekā 2500 jaunu darba vietu.

Pirms olimpiskajām spēlēm Vankūverā darbu sāka vairākas biznesa kompānijas, kā rezultātā tika ieguldītas vērā ņemamas investīcijas un radītas jaunas darbavietas, kuras ir aktuālas joprojām, vēsta Kanādas mediji.

Kopumā dažāda veida uzņēmumos tika ieguldīti 168,8 miljoni ASV dolāru un prasmīgas saimniekošanas rezultātā piedzīvota ekonomiskā izaugsme vairāk nekā 300 miljonu ASV dolāru vērtībā.  

''Pēdējos divos gados mēs fokusējāmies uz tiešajām ārvalstu investīcijām, kuras spējām iegūt šeit notikušās olimpiādes dēļ,'' atzina Vankūveras mērs Gregors Robertsons.

Jāatzīmē, ka lielu daļu ieguldījumu deva kompānija ''Paramount Studios'', kura Vakūveras reģionā uzņēma filmu ''Neiespējamā misija 4'' (''Mission Impossible 4''). Šādam darījumam par labu nāca publicitāte, kas bija saistīta ar olimpiskajām spēlēm.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu