Kurzemē tūkstošiem mājsaimniecību palikušas bez elektrības (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas rītā īsi pēc plkst. 7 dienvidrietumu vēja brāzmas Liepājā sasniegušas 24 metrus sekundē, un tas atbilst vētras spēkam, liecina Liepājas lidostas meteoroloģiskās stacijas informācija. Citviet Latvijā spēcīgākais vējš vēl tikai gaidāms. Saņemtas arī ziņas par elektroapgādes traucējumiem Kurzemē.

Liepājas ostā vējš brāzmās sasniedz 27 metrus sekundē

Liepājas ostā otrdienas rītā ap plkst.7.30 vējš brāzmās sasniedzis 27 metrus sekundē un kuģu kustība nenotiek, pavēstīja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe. Reidā pašlaik atrodas viens kuģis, kas gaida atļauju ienākt Liepājas ostā.

Ūdens līmenis ostā paaugstinājies par 72 centimetriem.

Savukārt īsi pirms pulksten 9.00 Liepājā vēja ātrums sācis samazināties un sinoptiķi uzskata, ka šajā Kurzemes pilsētā vētras kulminācija jau ir beigusies. Prognozes liecina, ka līdz vakaram Liepājas apkārtnē vēja brāzmas saglabāsies ar ātrumu 20-24 metri sekundē.

Spēcīgas vēja brāzmas saglabāsies visu dienu

Citviet Latvijā spēcīgākais vējš vēl tikai gaidāms, taču mainīsies vēja virziens no dienvidrietumiem uz ziemeļrietumiem.

Ventspils ostā pašlaik neviens kuģis nav reidā, līdz ar to nekādu ierobežojumu nav, pastāstīja Ventspils ostas Kapteiņa dienestā.

Debesis ir apmākušās, lielākajā valsts daļā nedaudz līst, bet Vidzemē snieg.

Gaisa temperatūra ir no -1 grāda Alūksnes pusē līdz +3 grādiem daudzviet Kurzemē un Zemgalē.

Sinoptiķi prognozē, ka dienas pirmajā pusē Latvijas lielākajā daļā dienvidrietumu, rietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē (m/s), savukārt jūras piekrastē vēja brāzmas sasniegs stipras vētras spēku 25-28 m/s.

Arī Rīgā pēcpusdienā no plkst.13 līdz 17 vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un brāzmās sasniegs 20-24 m/s.

Saņemtas arī ziņas par traucējumiem elektroapgādē

Iedzīvotāji no vairākām apdzīvotām vietām Kurzemē un Zemgalē ziņo par traucējumiem elektroapgādē.

"Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis informēja, ka energoapgādes traucējumi galvenokārt novēroti ap Saldu, Liepāju un Kuldīgu.

Kopumā tie ir vairāki tūkstoši klientu, kuriem traucēta elektroapgāde, taču tā nekādā gadījumā neesot masveida parādība, ko varētu salīdzināt ar situāciju janvārī.

"Latvenergo" pārstāvis gan norāda, ka šie traucējumi nav nekas tāds, kas liecinātu par dabas parādību radītiem nenovēršamiem bojājumiem, tā ir parasta situācija pēc spēcīga vēja, un bojājumi tuvākajā laikā tikšot novērsti.

Ziemeļjūrā fiksēts orkāns

Šonakt Ziemeļjūrā fiksētas 40 metrus sekundē spēcīgas vēja brāzmas, un orkāna stipruma vējš - 33 m/s - fiksēts arī Dānijas centrālajā daļā. Otrdienas rītā vētras spēcīgākā daļa atrodas virs Baltijas jūras centrālās daļas un Zviedrijas dienvidiem. Tur vēja brāzmas sasniedz 25-30 m/s.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu