Nadals un Vona atzīti par "Laureus" gada labākajiem sportistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas tenisa zvaigzne Rafaels Nadals un ASV kalnu slēpotāja Lindsija Vona pirmdien tika atzīti par "Laureus World Sports Awards" aizvadītā gada labākajiem sportistiem.

Tikmēr Pasaules kausā uzvarējusī Spānijas futbola izlase tika atzīta par labāko komandu.

ATP ranga līderis Nadals 2010.gadā uzvarēja trijos no četriem "Grand Slam" turnīriem. Viņš apsteidza pārējos nominantus, starp kuriem bija Losandželosas "Lakers" basketbolists Kobe Braients, filipīniešu bokseris Manijs Pakiao, kā arī "Barcelona" komandas futbolisti Andress Injesta un Lionels Mesi.

Tikmēr Vona, kura 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs uzvarēja nobraucienā, kā arī trešo gadu pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, apsteidza horvātu augstlēcēju Blanku Vlasiču, kā arī tenisistes Serēnu Viljamsu, kura balvu ieguva pērn, Kimu Klijstersu un Karolīnu Vozņacki.

Tikmēr balvu par mūža sasniegumiem saņēma franču futbolists Zinedins Zidāns, bet amerikāņu sērfotājs Kellijs Slaters kļuva par gada sporta personību.

Tikmēr septiņkārtējais pasaules čempions motošosejā prestižākajā "MotoGP" klasē Valentīno Rosi no Itālijas saņems balvu par gada atgriešanos pēc tam, kad atsāka braukt 41 dienu pēc kājas salaušanas.

"Laureus World Sports Awards" balvas tiek piešķirtas par izciliem sasniegumiem sportā, sportiskā gara un godīgu sacensību principu ievērošanu cilvēkiem, kuri kalpo par piemēru citiem un uzlabo sava sporta veida tēlu.

"Laureus World Sports Awards" balvas piešķir organizācijas "Laureus World Sports Academy" žūrija, kurā ietilpst 46 izcili bijušie sportisti un sportistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu