Kubica rallijā sadragājis roku un kāju (12)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) poļu pilotam Robertam Kubicam, kurš svētdien rallija sacensībās piedzīvoja smagu avāriju, konstatēti vairāki lūzumi.

Kubicas pārstāvētā F-1 komanda "Lotus Renault GP" sociālajā vietnē "Twitter" vēsta, ka poļu autobraucējam vairākās vietās lauzta labā roka, tās locītava un labā kāja. Šobrīd viņam tiek izdarīta operācija.

Arī slimnīcas pārstāvji ziņo, ka Kubicas dzīvība nav briesmās, taču visvairāk cietušas pilota ekstremitātes.

Izskanēja informācija, ka Kubicam roka ir tik ļoti cietusi, ka pat var nākties to amputēt, tomēr slimnīcā šo informāciju ne apstiprina, ne noliedz.

"Šī ir ļoti kutelīga situācija. Tāda tā ir parasti, kad kāds sportists gūst smagu traumu. Pie tam šoreiz varētu būt arī stipra asiņošana," televīzijas kanālam "Sky Italia" teica vietējais pilnvarotais mediķis Roberto Karodzīno. "Runājot par rokas amputāciju - tas nav lēmums, kas jāpieņem nedomājot."

Roberts Kubica F1 treniņos 2.februārī
Roberts Kubica F1 treniņos 2.februārī Foto: AFP/LETA

Kā vēsta ziņu aģentūra ANSA, tad uz 26 gadus vecā braucēja operāciju tika izsaukts ķirurgs Igors Rosello, kurš esot roku traumu speciālists. Operācija sākās plkst.13 pēc vietējā laika (plkst.14 pēc Latvijas laika).

Kā preses konferencē izteicās Kubicas menedžeris Daniele Morelli, ārsti turpina cīnīties par Kubicas roku, cenšoties atjaunot tās funkcionalitāti. Pašlaik joprojām turpinoties operācija, kas varētu ilgt vēl vairākas stundas.

"Roberts ir stiprs cilvēks un viņš ar visu tiks galā," teica Morelli.

Savukārt sporta televīzijas kanāls "Eurosport" ziņo, ka Kubicam, iespējams, ir lauzts arī gurna kauls.

Sportists esot izgājis pārbaudes, kurās ārsti pārliecināsies, vai viņam nav cietuši arī kādi iekšējie orgāni un smadzenes.

Kā ziņots, Kubicas stūrmanis Jakubs Gerbers traumas nav guvis.

Roberts Kubica pēc avārijas Ronde di Andora Rally
Roberts Kubica pēc avārijas Ronde di Andora Rally Foto: AFP/LETA

Kubica startēja vēsturiskajā Andoras rallijā, kurā piedalījās ar "Škoda Fabia" automašīnu. Kubicas pilotētā ekipāža otrajā ātrumposmā ietriekusies kādas baznīcas mūros.

Jaunā F-1 sezona sāksies 13.martā ar sacensībām Bahreinā.

Vēl nav pieejama informācija, kurš pilots varētu aizvietot Kubicu. Šajā sezonā "Lotos Renault GP" komandas piloti bija plānoti Kubica un krievs Vitālijs Petrovs. Rezerves braucēji komandā ir brazīlietis Brunu Senna un francūzis Romēns Grožāns.

Kā ziņots, Kubica sasniedza dienas ātrāko rezultātu pagājušajā nedēļā Valensijā notikušos F-1 treniņbraucienos.

Pagājušajā sezonā "Renault" komandu pārstāvošais Kubica ar 136 punktiem ierindojās astotajā vietā.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu