Uz ekrāniem filma par izvēli ieviest vai neieviest eiro (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

27.februārī kinoteātrī «Splendid Palace» notiks «Platforma Film» veidotās dokumentālās filmas «Dzīvot labāk» pirmizrāde, kas vēsta par izvēli ieviest vai neieviest eiro Latvijā, stāstīja filmas izpildproducents Pāvils Raudonis. Filma ieguvusi nosaukumu «Dzīvot labāk» tādēļ, ka galvenais nav par to, kā saukt naudu, bet par to, vai pēc eiro ieviešanas Latvijā cilvēki dzīvos labāk.

Latvija ir izvēles priekšā ieviest savā tautsaimniecībā eiro kā maksāšanas līdzekli vai paturēt latu. Tas arī nosaka visu šā 2013.gada dienas kārtību ekonomikā, tautsaimniecībā un politikā. «Kā jūtas vienkāršais cilvēks. Vai pārdevējs tirgū un strādnieks fabrikā saņem atbildes uz jautājumiem, uz kuriem viņi meklē atbildi par lata un eiro nomaiņu. Par to arī vēsta «Platforma Film» studijā veidotā dokumentālā filma,» skaidroja filmas producents Andrejs Ēķis.

Dokumentālās filmas producents ir Andrejs Ēķis, izpildproducents Pāvils Raudonis, režisore Ilze Šņore, scenāriste Ilona Bērziņa, montāžas inženieris Jānis Ērglis, galvenajā tēlā iejutusies Valmieras teātra aktrise Terēza Lasmane.

Filmas pirmizrāde kinoteātrī «Splendid Palace» notiks plkst. 17.

Kā ziņots, Latvijas valdība izvirzījusi mērķi pievienoties eirozonai no nākamā gada janvāra. Patlaban norit gan gatavošanās eiro ieviešanai, gan arī sāktas aktivitātes sabiedrības informēšanai par pārejas no latiem uz eiro ieguvumiem un par praktiskajiem jautājumiem.

«Dzīvot labāk»
«Dzīvot labāk» Foto: publicitātes
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu