Slovēniete Maze kļūst par Lielā kristāla globusa ieguvēju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slovēņu kalnu slēpotāja Tina Maze svētdien Francijā uzvarēja Pasaules kausa superkombinācijas sacensībās, garantējot panākumu arī sezonas kopvērtējumā un Lielā kristāla globusa iegūšanu. Sezonas uzvaru Maze garantējusi vēl deviņas sacensības pirms sezonas beigām.

29 gadus vecās Mazes kontā tagad ir 1844 punkti, bet viņas tuvākā sekotāja Marija Hefla-Rīša no Vācijas tikusi vien pie 886 punktiem. Svētdien Hefla-Rīša nespēja pabeigt superkombinācijas slaloma distanci.

Svētdien nobrauciena un slaloma summā Maze sasniedza rezultātu minūte un 59,54 sekundes, par attiecīgi 0,82 un 0,90 sekundēm apsteidzot divas austrietes Nikoli Hospu un Mihaelu Kiršgāzeru.

Maze turpina tuvoties simboliskajai 2000 punktu robežai, ko līdz šim Pasaules kausa seriāla vēsturē spējis sasniegt vien leģendārais austrietis Hermanis Maijers.

Četrkārtējā Lielā kristāla globusa ieguvēja Lindsija Vona no ASV pagājušajā sezonā sasniedza sieviešu sacensību punktu rekordu, kad tika pie 1980 punktiem un par desmit punktiem apsteidza iepriekšējo labāko rezultātu, kas kopš 2006.gada piederēja horvātietei Janicai Kosteličai.

Pēc pasaules čempionātā piedzīvotā smagā kritiena, šosezon Vona vairs nestartēs. Viņa ar 740 punktiem pašlaik Pasaules kausa kopvērtējumā joprojām ieņem trešo vietu.

Nesen notikušajā pasaules čempionātā Maze uzvarēja supergigantā, kā arī tika pie sudraba superkombinācijā un milzu slalomā.

Šosezon Maze uzvarējusi astoņās Pasaules kausa sacensībās, bet uz goda pjedestāla kāpusi 18 reizes.

Vīrieši svētdien sacentās milzu slalomā Vācijas kūrortā Garmišpartenkirhenē, uzvaru izcīnot francūzim Aleksim Pinturo, kurš divu braucienu summā par 0,60 sekundēm apsteidza Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Marselu Hiršeru no Austrijas.

Savukārt vēl 0,03 sekundes viņam zaudēja amerikānis Teds Ligetijs, kurš kļuva par pasaules čempionāta lielāko varoni, izcīnot trīs zeltus.

Līderis pēc pirmā brauciena bija mājinieku varonis Fēlikss Neireters, tomēr otrajā viņš pieļāva nopietnu kļūdu un summā palika vien 12.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešu konkurencē līderpozīcijā esošajam Hiršeram ir 1215 punkti, bet viņam 209 punktus zaudē norvēģis Aksels Lunns Svindāls, kurš šoreiz palika sestais. Trešo vietu ar 798 punktiem ieņem Neireters.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu