Pazudis "Nabaklab" labirintos (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau nepilnu gadu Rīgas centrā ir atvērts viens no izklaides ziņā daudzveidīgākajiem galvaspilsētas klubiem - "Nabaklab".

Pērnā gada pašā sākumā kāda paziņa man pačukstēja, ka tuvākajā laikā pie Bastejkalna tiks atklāts jauns klubs, kas būšot kaut kas jauns un sen nebijis Rīgas izklaides dzīvē. Protams, man nebija lielas nojausmas, ko viņa ar to domā, bet, tuvojoties aprīlim, mani caur sociālajiem portāliem arvien biežāk atrada "haips" ap kādu jaunu vietu – "Nabaklab". Tagad pagājis nepilns gads un var sacīt, ka klubs atradis savu vietu augošajā galvaspilsētas izklaides dzīvē.

Kā nojaušams pēc nosaukuma, aiz kluba stāv Latvijas Universitātes radio "NABA" kolektīvs, kas pēc vairākiem gadiem ēterā nolēmuši alternatīvo mūziku pārcelt arī uz skatuves. Lai arī "Nabaklab" piedāvā daudzveidīgas iespējas (izstāžu zāli, second hand apģērbu veikalu, bufeti un dienas laikā arī ēdnīcu), tieši koncerti un DJ uzstāšanās ir galvenais iemesls, lai dotos uz turieni. Velkot paralēles ar citām vietām, visradniecīgākais muzikālā ziņā tam ir cits jau iepriekš TVNET slejās apskatīts klubs - "Depo".

Foto: TVNET

Atšķirībā no tā "Nabaklab" interjers Rīgas centra ēkas pagrabstāvā vēl nav izjutis laika pieskārienu, un tam ir plašākas telpas. Tam gan var būt negatīvs efekts reizēs, kad cilvēku ir mazāk. Tieši plānojums, manuprāt, ir vienīgais klupšanas akmens - nepamet sajūta, ka klubs ir pārāk sadalīts un tā apmeklētāji "izsvaidīti" pa telpu labirintiem.

"Varbūt tas nemaz nav slikti. Ir viens un tas pats vakars, bet apmeklētājs var redzēt visādas interesantas lietas dažādās telpās,"

sarunā ar TVNET komentē kluba programmas menedžeris Edgars Āboliņš.

"Izzināt griboši un dažādām mākslas formām atvērti cilvēki. Nav nekāda vecuma ierobežojuma. Galvenais, lai tie ir indivīdi, kas ir spriest spējīgi un kurus interesē lietas," viņš raksturo "Nabaklab" potenciālo auditoriju. Tā dēvētais face control klubā nav izteikts, un iespēja tiek dota visiem, kas sasnieguši pilngadību. Ieejas maksa svārstās no 1 līdz 3 latiem un ir atkarīga no tur notiekošā pasākuma. Ik pa laikam kluba pārstāvji sarūpē dažādas atlaides e-pastu saņēmējiem, kā arī sekotājiem tviterī.

Foto: nabaklab.lv

Runājot par dzērieniem, to cenas, piedāvājums ir aptuveni tāds pats kā citās Vecrīgas vietās un ar sabiedrības elites klubiem raksturīgo pretenciozitāti neizceļas.

No tuvākajiem pasākumiem "Nabaklab" programmas menedžeris izceļ šovakar (5.februārī) gaidāmo  pašmāju indie grupas "Tramplīni" uzstāšanos, 11.februārī klubā spēlēs viena no leģendārākajām igauņu pankroka grupām "IQ Zero", dienu pēc tam "Nabaklab" telpās notiks drēbju mainīšanās pasākums "Swaparama", bet 25. datumā paredzēts baltkrievu grupas "Gurzuf" koncerts. Savukārt no ekspozīciām 11. februārī plkst. 18:00 Arturs Bērziņš atklās izstādi "Skaņu darbi", kas būs aplūkojama līdz 8. martam.

"Nabaklab" atrodas Rīgā, Zigfrīda Annas Meirovica bulvārī 12. Tā darba laiki svētdienās un pirmdienās ir no 12:00 līdz 0:00, no otrdienas līdz ceturtdienai 12:00-2:00, bet piektdienās un sestdienās klubs ir atvērts no 12:00 līdz 6:00.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu