Fotoreportāža: LMA karnevāls (43)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Piektdienas vakarā Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) jau 75. reizi notika ikgadējais karnevāls, kas ar devīzi «Jazz, blues&some sexy shoes..» aicināja iejusties 20. gadsimta 20. gadu noskaņās. Kā novēroja TVNET, karnevāla viesus pārsteidza plašs mūzikas klāsts - no klasiskās un akadēmiskās mūzikas skaņām ēkas pirmajā stāvā līdz iespējai ceļot tehno un elektro mūzikas ritmos akadēmijas augstākajos stāvos.

Džezā vieta ir ne tikai meitenēm, bet arī drošsirdīgiem vīriešiem, azartiskiem dzīves spēlmaņiem, sirreālistu, dadaistu un citu modernistu darbu prototipiem, mēmo filmu zvaigznēm, Parīzes kabarē dāmām un Ņujorkas pašpuikām.

Pasākumā uzstājās pašmāju džezmeņi Deniss Paškevičs ar projektu «Funk Terapy», «Sapņu komandas» skaņu celiņa ierakstītāji, «Retro Limited», «Very Cool People», «Peach Rockets», «Bunch of Gentlemen», «The Coconuts», «Pingvīnu cirks» u.c. Radio ielā darbojās «Rīga Radio» ētera personības Eduards Beķeris, Roberts Gobziņš, Eduards Švāns, DJ «Monsta» un «Rise», uz radio «Naba» skatuves kāpa burvīgās «SKAzka», kā arī Jāņa Vanadziņa projekts «Mozambika», «Treeeye», blūzroka projekts «GUD», «S&T Syndicate», «VairākKaunaNav» u.c. Skatītājus priecēja «Soul Tap» dejotājas, un 20.gadsimta sākuma noskaņas papildināja mēmais kino klaviermūzikas improvizāciju pavadījumā.

Par elektroniskās mūzikas daudzveidību rūpējās Latvijas diskžokeji «AG», Raitis, «NGC-5128», «Nikotins», «Mr.Zivs», «M45», Arno, «SairaM» u.c.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu