Pēc Jēkabpils slaktiņa uztraucas par savu drošību (99)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājusi pusotra nedēļa kopš traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī. Portāls TVNET lūdza cilvēkus vērtēt nesenos notikumus, kad vairāki laupītāji, tostarp policisti, aplaupīja spēļu zāli. Laupītāju aizturēšanā viens policists zaudēja dzīvību, bet divus ievainoja. Daudziem šie notikumi liek šaubīties par policistiem un savu personīgo drošību.

Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā šonedēļ noskaidrots, ka gandrīz trešdaļai aptaujāto Jēkabpils notikumi liek šaubīties par policistiem un personīgo drošību.

Turklāt sievietes biežāk nekā vīrieši norāda uz bažām par savu drošību.

Savukārt aptuveni ceturtā daļa cilvēku uzskata, ka laupīšana un šaudīšanās norāda uz sistēmas nepilnībām policijā.

Saista ar mazajām algām

Daudz cilvēku arī pauž, ka notikušais ir ekonomikas krīzes (samazināto algu un sociālo garantiju) tiešas sekas, piemēram: "Zemais atalgojums un mazais prestižs piesaista neinteliģentus un bīstamus cilvēkus," vai "Tas parāda cilvēku izmisumu par saņemamo atalgojumu, strādājot valsts iestādē."

Līdzīgs viedoklis: "Gan šī laupīšana, gan policistu piestrādāšana par apsargiem parāda, ka policisti ir par maz novērtēti - darba samaksa ir zem katras kritikas par tādu bīstamu darbu."

16% cilvēku baidās, ka kaut kas tāds varētu atkārtoties.

Vēl liela respondentu daļa problēmas sakni saskata nepārdomātā valsts politikā, kas ilgstoši vērojama Latvijā.

Kāds izteicies: "Tas atspoguļo situāciju valstī - gan slikto atalgojumu, gan slikto atlasi un monitoringu - policistu psiholoģiskais novērtējums un piemērotība darbam (ne tikai pieņemot darbā, bet arī tā laikā)."

Daudz respondentu uzsver, ka cēloņi drīzāk ir meklējami indivīdu līmenī, jo šis gadījums liecina par sabiedrības (tostarp augstāko slāņu, valdības, Saeimas) morālo degradāciju un visatļautību. 

Kāds viedoklis: "Tas liecina par vājprātu, kas notiek valstī, līdz kam ir novesti cilvēki un, protams, mentu (laupītāju) nekaunība. Bezcerīgā situācija valstī noved pie šādiem notikumiem."

Līdzīgas domas: "Pie tā ir novedusi mūsu valdības idiotiskā rīcība -

kurš tevi sargās par pliku kaulu mēnesī!?

"Tas parāda policistu bezizeju, valsts neaizsargāšanu (nav nekādu reālu sociālo garantiju), kā rezultātā krājas stress, kas vēlāk nāk ārā dažādās izpausmēs!"

Kādi ir Tavi secinājumi un vērtējumi pēc Jēkabpils notikumiem? Lūdzu, dalies komentāros!

Foto: Snapshots
Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu