Berluskoni nosauc Mubaraku par gudru vīru (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni piektdien teicis, ka Ēģiptes prezidents Hosnī Mubaraks ir gudrs vīrs un viņam ir jāpaliek amatā, kamēr valsts aiziet līdz demokrātijai.

"Es ceru, ka iespējama valdības pēctecība," viņš teica žurnālistiem.

"Es ceru, ka Ēģiptē iespējama virzība uz demokrātiskāku sistēmu, neatsakoties no prezidenta Mubaraka, kuru Rietumos, visupirms jau ASV, uzskata par gudrāko vīru un drošāko atbalsta punktu [Ēģiptē]," teica Berluskoni.

Ceturtdien Berluskoni un vēl četru Eiropas valstu līderi - Francijas, Lielbritānijas, Spānijas un Vācijas - pauda bažas par situāciju Ēģiptē. "Mēs ar īpašām raizēm noraugāmies, kā Ēģiptē pasliktinās situācija," teikts līderu paziņojumā, kurā arī aicināja "nekavējoties sākt varas nodošanu daudz plašāk pārstāvētai valdībai".

Ēģiptē jau 11 dienu turpinās masu protesti, pieprasot 29 gadus valdījušā prezidenta Hosnī Mubaraka atkāpšanos. Protestētājus nav pārliecinājis Mubaraka solījums septembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās nekandidēt uz jaunu amata termiņu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu