Evolūcija vai eksperiments? (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Avots» laidusi klajā Harija Kalniņa grāmatu «Evolūcija vai eksperiments? Dzīvās dabas dīvainības un cilvēka loma evolūcijas ceļā», informē izdevniecībā.

Grāmatā ir daudz interesantu novērojumu un faktu par dzīvnieku uzvedību, viņu individuālajām dīvainībām - par visu, ka dzīvi uz Zemes padara tik ļoti daudzveidīgu un interesantu!

Un uz šā fona autors izvirza savas versijas par to, kas ir cilvēks, kāda ir viņa loma evolūcijas lokos un griežos.

«Vērīgi ielūkojoties apkārtējā pasaulē, nevar nepamanīt, ka milzīgi trūkumi piemīt gan dzīvniekiem, gan augu valsts pārstāvjiem. Un vairums no tiem nebūt nav tāda dabas pilnība, kādai tai vajadzētu izveidoties miljoniem gadu garā evolūcijas procesā. Ko tad lai saka par cilvēku, kurš piedzimst pilnīgi nevarīgs, ceturto daļu
dzīves ir spiests pieņemt vecāku un sabiedrības rūpes? Salīdzinājumā ar dzīvniekiem mēs esam vājredzīgi un vājdzirdīgi, mums nav pienācīgi attīstītas ožas, mēs nevaram izdzīvot lielā karstumā vai aukstumā. Neviļus rodas pārdomas par to, kas mēs esam un kāda ir mūzu loma uz Zemes. Grāmatā salīdzinājumam sniegti pārsteidzoši fakti no dzīvnieku un augu pasaules,» raksta autors.

Izdevniecības "Avots" mājas lapa

«Evolūcija vai eksperiments? Dzīvās dabas dīvainības un cilvēka loma evolūcijas ceļā»
«Evolūcija vai eksperiments? Dzīvās dabas dīvainības un cilvēka loma evolūcijas ceļā» Foto: publicitātes
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu