TVNET ceļvedis: Apkārt Alaukstam, Meteņdiena, pikošanās čempionāts... (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šī nedēļas nogale solās būt īpaša ziemas prieku un sporta veida cienītājiem – būs iespēja izslēpoties, izbraukāties suņu pajūgā, snovot un izpikoties uz nebēdu! Nedrīkst arī aizmirst Meteņa dienu, kurā tradīcijas pieprasa iet budēļos!

Meteņdiena senajā Saules kalendārā ir jauna gada, jauna pavasara sākums, pēdējā, tāpēc visskanīgākā, skaļākā un priecīgākā budēļu diena. Meteņdienas tradīcijā – jo tālāka budēļos iešana, braukšana, jo labāk. Tāpat kā senos laikos, Meteņu budēļus gaidot, tiek tīrīta māja, izmests un izvests ārā viss liekais un nevajadzīgais gan no mājas, gan saimniecības ēkām, gan ar putnu dzīšanas rotaļu garīgā nozīmē no sevis. Tiek cepta īpaša, sauli, bezgalību un mūžīgo atgriešanos simbolizējoša svētku maize, apdāvināti bērni un trūkumcietēji.

Tiek dziedāts, spēlēts, dejots, iets rotaļās. Bērni šļūkā no kalniņa, puiši vizina meitenes ar ragaviņām.
Foto: publicitātes

Sestdien, 5. februārī, pl. 17.05 Dubultos, Pasaku mājā „Undīne” Meteņdienas koncerts un saulgriežu tradīcijai veltīta Zaļās zemes Ommo radošā darbnīca. Piedalās folkloras kopas „Dandari”, „Laukam pāri”, „Abra”, dziesminieki - muzikanti Kārlis Jirgens, Artūrs Gailītis, Elīna Līce, Rasa Roze u.c. Keramiķe Inese Āboliņa, Ramona Liepiņa, smilšu spēļu un terapijas speciāliste Madara Junga, koktēlnieki Elvīra Brila un Sergejs Žitņikovs.

Foto: publicitātes

Svētdien, 6. februārī, no plkst. 12 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina piedalīties Meteņu dienas pasākumā. Tā laikā būs iespēja iet budēļos, dzīt Meteni, dziedāt dziesmas, iet rotaļās, izbaudīt ledus lēzi, kā arī vizināties Sibīrijas haskiju vilktās kamanās. No plkst. 14 Vidzemes sētā visus Brīvdabas muzeja viesus un budēļus rotaļās iesaistīs, apdziedās un Meteņu garā izpērs atraktīvā folkloras kopa "Rija". Sasildīties un atvilkt elpu starp Meteņa izdarībām varēs pie ugunskuriem pasākuma norises vietās. Meteņa norisē galvenās izdarības ir vizināšanās no kalna ragaviņās un braukšana no mājas uz māju pēc analoģijas - jo garāks ceļš, jo garāki augs lini. Par vizināšanos šogad padomāts īpaši - pirmo reizi Brīvdabas muzejā būs iespēja izbraukt ar Sibīrijas haskiju vilktu pajūgu.

Foto: publicitātes

''Apkārt Alaukstam'' norisināsies š.g. 5. februārī Vecpiebalgā. Šogad ''Apkārt Alaukstam'' ietvaros ir 3 distances: maratona distance - 42 km, Tautas slēpojums - 15 km un vismazākajiem – MAXIMA Favorit bērnu slēpojums. Slēpošanas maratona "Apkārt Alaukstam" galvenā ideja ir tautas saliedētība un kopīgs sportiskais gars kopīgā slēpojumā pa gleznainu apkārtni.Šajā dienā Vecpiebalgā paredzēta plaša izklaides programma visas dienas garumā. Slēpojuma trase būs iekārtota gleznainā apkārtnē pāri laukiem un pakalniem apkārt Alauksta ezeram.

Foto: publicitātes

5. un 6. februārī, Cēsu tuvumā esošajā slēpošanas un atpūtas parkā Ozolkalns norisināsies Eiropas kauss snovbordkrosā. Pirmo reizi Latvijā notiks tik augsta līmeņa sacensības šajā olimpiskajā disciplīnā. Sacensībās piedalīsies izcilākie Eiropas snovbordisti, kuru vidū būs arī mūsu labākais un starptautiskus panākumus guvušais Toms Vasins.

Mežaparkā pirmais Pikošanās čempionāts Latvijā

Lai veicinātu aktīvu brīvā laika pavadīšanu ziemā, Mežaparka atpūtas komplekss "Ziemas parks" aicina ikvienu piedalīties "Actimel" Pikošanās čempionātā, kas notiks svētdien, 6. februārī, no plkst. 12. Latvijā tas, iespējams, būs pirmais tāda veida pikošanās pasākums, lai gan citās Eiropas valstīs tas jau guvis lielu atsaucību. Pikošanās sacensībās būs vairākas aktivitātes, tādēļ piedalīties varēs katrs neatkarīgi no savām sportiskajām iemaņām un vecuma. Lai veicinātu sportisko garu, par katru uzdevumu sacensību dalībnieki saņems punktus, un noslēgumā tiks noskaidroti uzvarētāji, kas saņems balvas. Mežaparka atpūtas komplekss "Ziemas parks" atrodas Mežaparka Lielās estrādes teritorijā.

Ķemeru nacionālajā parkā notiks distanču slēpošanas pasākums

6.februārī Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar atpūtas centru "Valguma Pasaule" aicina ikvienu interesentu mazliet sportiskā veidā iepazīt daudzveidīgo Ķemeru nacionālā parka dabu arī ziemā, izmēģinot pirmo distanču slēpošanas maršrutu Ķemeru nacionālā parka teritorijā. Sākums plkst. 11.00 pie atpūtas centra "Valguma Pasaule" Engures novada Smārdes pagastā. Plānotais distances garums ir aptuveni 3 km. Slēpošanas inventārs jānodrošina pašiem pasākuma dalībniekiem.

Foto: publicitātes

Ar olimpisko čempionu un ielu vingrotāju dalību 5. februārī plkst. 12:00 t/c Spice tiks atklāts Vingrošanas festivāls visai ģimenei, kura laikā apmeklētāji varēs vērot Latvijas vingrošanas izlases un ielu vingrotāju šovu, Parkour profesionāļus, kā arī paši izmēģināt spēkus vingrošanā. Pasākuma atklāšanā pl. 12:00 apmeklētājus pārsteigs olimpiskais čempions Igors Vihrovs un olimpiskais vicečempions Jevgēņijs Saproņenko. Klātienē viesi varēs vērot arī Mini čempionātu, kurā ielu vingrotāji mērosies spēkiem cīņā par Spicākā vingrotāja titulu. Sacensību dalībniekus vērtēs īpaša žūrija – aktīva dzīvesveida piekritēji - mūziķi Markuss Riva, Andris Kivičs, Elīna Fūrmane jeb Dj Ella, TV seja Anna Rozīte un šķēpmetējs - Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs Vadims Vasiļevskis.

Foto: publicitātes

4. februārī plkst.19:00 Siguldas pilsētas kultūras namā ar koncertu uzstājas šova ''Dziedi ar zvaigzni'' dalībnieki Atis Auzāns, Aija Dzērve, Mārtiņš Burke-Burkevics, Liene Bronuša, kā arī "Dejo ar zvaigzni" dalībnieki Jānis Auzāns un Zane Prokofjeva. Koncerta apmeklētājiem tiks piedāvātas šovā izskanējušās dziesmas „Dvēselīte” (no kinofilmas „Spēle”), „Jel dod man bučiņ”, „Guli, meitīna”, „Un tūkstoškārt” (no izrādes „Tobāgo!”), „Nepārmet man”, „Undīne”, „Laika dziesmiņa”, „Princesīte”, dziesmiņa no kinofilmas „Dāvana vientuļai sievietei”, „Zelta sirds”, „Laika dziesmiņa” (no grupas „Līvi” repertuāra), „Atgriešanās”, kā arī citi klausītājiem mīļi un pazīstami skaņdarbi.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Vecrīgas klubā "Depo" 4. februārī uzstāsies Norvēģijas grupa "The Loch Ness Mouse". Grupa savā 17 gadu pastāvēšanas vēsturē divas reizes nominēta balvai par labāko Norvēģijas gada pop albumu un ir neatņemama Norvēģijas brīvdabas festivālu sastāvdaļa. Tomēr grupa ir saglabājusi savu alternatīvo attieksmi un labprāt apgūst jaunas teritorijas, un bez lielām pretenzijām uzstājas arī mazākos klubos. 

Foto: publicitātes

4.februārī plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā pēc ilgāka pārtraukuma būs skatāma režisora Andreja Žagara iestudētā Riharda Vāgnera opera "Klīstošais holandietis", kurā dziedās izcilie Vāgnera mūzikas interpreti Egils Siliņš un Emma Vetere (Zviedrija), kurus turpmākajās sezonās dzirdēsim arī "Nībelungu gredzena" cikla izrādēs. Zviedru soprāns Emma Vetere (Emma Vetter) ir jauna un uzlecoša opermūzikas pasaules personība, kura jau tagad guvusi atzinību kā lielisks Riharda Vāgnera operu soprāns.

      Foto: publicitātes

      5. februārī Rīgā Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Tāļa Sila bērnu baleta studija aicina visus bērnus un viņu vecākus uz unikālu multimediālu dejas un simfoniskās mūzikas koncertu „Baleta mūzika”. Koncertā „Baleta mūzika” LNSO mūziķi atskaņos Pētera Čaikovska populāro skaņdarbu „Gadalaiki” diriģenta Andra Vecumnieka vadībā, savukārt horeogrāfa Tāļa Sila baleta studijas bērni un jaunieši izdejos šīs melodijas savā interpretācijā. Bet tas vēl nav viss, jo laiku pa laikam virs orķestra galvām koncerta klausītājiem tiks rādītas videoprojekcijas, kas radītas, iedvesmojoties no šā skaņdarba. Koncerta starpbrīdī mazajiem klausītājiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem metāla pūšaminstrumentiem, kurus  ikdienā spēlē LNSO mūziķi.

      Kas jauns kino pasaulē?

      Foto: publicitātes

      Šis ir stāsts par četrdesmitgadnieku Ukbālu mūsdienu Barselonā – dzīves nogurušu divu bērnu tēvu, kas iztiku pelna ar nelegālu biznesu. Apjautis nāves nenovēršamību, viņš mēģina nokārtot savu dzīvi, attiecības ar cilvēkiem un sirdsapziņu... Viņa stāsts ir vienkāršs – kā viena šķautne sarežģītajā realitātē, kurā mēs katrs dzīvojam. Režisors Alehandro Gonsaless Injaritu, kura iepriekšējā filma „Bābele” (2006) ir Kannu kinofestivāla laureāte un bija nominēta 7 „Oskariem”, uzskata „Biutiful” par savu līdz šim personiskāko darbu. Galveno lomu filmā „Biutiful” atveido „oskarotais” Havjērs Bardems. Lomās: Javier Bardem, Maricel Álvarez.

      No 04. 02.

      Foto: publicitātes

      Sportistes karjera Lisai dzīvē nozīmē visu, tādēļ diena, kad viņas vieta komandā tiek atdota citai, kļūst par briesmīgāko viņas mūžā. Saprotot, ka dzīve jāturpina arī bez lielā sapņa par sasniegumiem sportā, viņa sāk attiecības ar Metiju, veiksmīgu sportistu ar Narcisa kompleksu. Viņu attiecības ir tikko sākušās, kad Lisa satiek Džordžu, biznesmeni, kurš tikko atlaists no darba. Vēl ļaunāk - viņa paša tēvs (Džeks Nikolsons), grasās viņu ietupināt cietumā par grēkiem, ko sastrādājis pats. Lomās: Reese Witherspoon, Paul Rudd, Owen Wilson, Jack Nicholson.

      No 04. 02.

      Foto: publicitātes

      Comedy Club piedāvā! Krievijas kulta komēdijas „Vislabākā filma” turpinājums, šoreiz 3 dimensijās!

      Režisoram amatierim Maksam Utjosovam videopirātu karalis devis nopietnu uzdevumu. Viņam ir jānogādā nozagtas Krievijas pēdējo blokbasteru kopijas. Taču nelaimes gadījuma dēļ kopijas ceļā nodeg. Lai izglābtu savu dzīvību, Maksam pāris dienu laikā ir jāpārfilmē visas tās filmas pašam... Lomās: Gariks Harlamovs, Valentīns Smirņickis, Mihails Jefremovs, Aleksandrs Balujevs, Aleksandrs Semčevs.

      No 04. 02.

      Foto: publicitātes

      Divas māmiņas Džūlija un Nika dzīvo viendzimuma laulībā un audzina divus mākslīgi ieņemtus bērnus. Ģimenē visi jūtas laimīgi, bet bērni aug un sāk prātot, kas ir viņu bioloģiskais tēvs... Vai viņu nemainīgajā pasaule tēvs maz vajadzīgs? Kinostāsts par bioloģiskā tēva meklējumiem ir ļoti smieklīgā, jocīgā un brīžiem skumjā komēdijā ar lieliskiem aktieriem un svaigu sižetu. Lomās: Julianne Moore, Annette Bening, Mark Ruffalo, Mia Wasikowska. Režisore Liza Holodenko.

      No 04. 02.

      PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

      TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

      Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

      Nepalaid garām!

      Uz augšu