Briest policistu arodbiedrības protesti pret reformām (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau ziņots, ka pēc Jēkabpils traģiskā uzbrukuma spēļu zālei „Fēnikss” Valsts policijā gaidāmas pamatīgas pārmaiņas un kadru tīrīšana. Tomēr policistu arodbiedrība iecerētās reformas sauc par draudiem un nākamnedēļ aicina protestēt. Turpretim policijas reģionālo pārvalžu vadītāji solītās pārmaiņas atbalstot, uzsvērdami, ka tām bijis jānotiek jau sen, tā šovakar informēja LNT ziņas.

Policijas amatpersonas šodien pulcējās uz ikgadējā Valsts policijas pārskata sanāksmi, vēstīja raidījums. Tās laikā iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") atkārtoti atgādinājusi, ka iecerētās reformas policijas darbā plānotas, lai pēc Jēkabpils traģiskajiem notikumiem spodrinātu policijas tēlu un atjaunotu sabiedrības uzticību.

Jāuzlabo iekšējā disciplīna

LNT ziņas, aptaujājot policijas amatpersonas, noskaidroja, ka tās atbalstot gaidāmās pārmaiņas, taču vienlaikus uzsverot, lai tās tik tiešām tiktu īstenotas, nevis par tām tikai skaļi runātu. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko norādīja, ka policijā pārmaiņas bija nepieciešamas – jāuzlabo tieši iekšējā disciplīna.

„Es neuzskatu, ka šī tendence vērsta uz kadru tīrīšanu, uz raganu medībām,” uzskata Mitrošenko. Arīdzan viņa kolēģis, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars pauda viedokli, ka negatīvas pazīmes policijas personāla jomā parādījušās tieši lielās kadru mainības rezultātā.

Godīgie policisti var nebaidīties

Pretēji policistu arodbiedrības bažām, policijas amatpersonas neuzskatot, ka iecerēto reformu rezultātā tūkstošiem policistu varētu palikt bez darba un masveidā tiktu atlaisti darbinieki, lai atlikušajam personālam varētu nodrošināt solīto algas pielikumu 50 procentu apmērā.

„Es nedomāju, ka tas var radīt negatīvas sekas. Tie godīgie darbinieki, kas pildīja un pilda dienesta pienākumus, viņiem nav no kā bīties,” tā LNT ziņām apgalvoja Valsts policijas Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis. Tāpat amatpersonas pozitīvi izteicās par kadru ārpuskārtas atestāciju un stingrāku raudzīšanos uz to, kur policisti pavada savu brīvo laiku un kādos papilddarbos strādā.

Otrs darbs - nekas ļauns

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš saistībā ar policistu citām darbavietām sacīja: „Es arī esmu pret to, ka darbinieki nodarbojas ar skaidras naudas inkasēšanu, jo katram iekšējā pasaule galvā dzīvo tāda, kāda tā ir, izsekot līdzi nevar.”

Ja amata savienošana ar darbu citur netraucēšot tiešo pienākumu pildīšanai policijā, tad nekas ļauns amatu savienošanā neesot saskatāms. Tā uzskata Valsts policijas Tukuma policijas iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs: „Cilvēkiem algas samazināja, viņiem ir kredīti. Tieši otrādi – otrais darbs mazina korupcijas risku policijā, jo tas ir legāls ienākumu gūšanas avots.”

Arodbiedrība saskata draudus

LNT ziņas informēja, ka policistu arodbiedrība tomēr iecerētās reformas uzskatot par draudiem, jo sliecas domāt, ka to rezultātā tūkstošiem policistu zaudēs darbu. Tādēļ nākamnedēļ arodbiedrība plāno rīkot protesta akciju.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu