Ceļvedis: LMA karnevāls, Erots, Oņegins, Meteņi u.c. (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Karnevāls, erotika, latviešu tautas tradīcijas, klasiskā mūzika, metāls, pāvests, mode... Tik daudz dažādu vārdu, un katrs apzīmē ko savu šajā nedēļas nogalē. Īsāk sakot - darīt būs ko katram!

Foto: publicitātes

Šogad erotikas festivālā «Erots 2013», kas 22. un 23. februārī notiks Ķīpsalas hallē, apmeklētāji varēs baudīt pikantu programmu, kurā uzstāsies arī vairāki viesmākslinieki. Festivāla laikā Ķīpsalā erotikas cienītāji brīvā atmosfērā varēs apmeklēt intīmpreču izstādi, baudīt košo un daudzveidīgo šovprogrammu dažādām gaumēm un izjūtām, kā arī vērot jauna, starptautiska deju konkursa finālu. Uz skatuves pārsteigumus sola gan vietējie, gan ārzemju mākslinieki. Drosmīgākajiem apmeklētājiem būs iespēja arī pašiem iesaistīties dažādās aktivitātēs un konkursos.

LMA notiks karnevāls džeza noskaņās

Jazz, blues & sexy shoes... tieši ar šādu gaisīgu un humora pilnu dzirksti Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz jau septiņdesmit piekto leģendām apvīto karnevālu, kas Mākslas akadēmijā norisināsies 22. februārī. Pasākumā uzstāsies pašmāju džezmeņi Deniss Paškevičs ar projektu «Funk Terapy», Sapņu komandas skaņu celiņa ierakstītāji, «Retro Limited», «Very Cool People», «Peach Rockets», «Bunch of Gentlemen», «The Coconuts», «Pingvīnu Cirks» un daudzi citi. Uz radio ielas darbosies Rīga Radio ētera personības Eduards Beķeris, Roberts Gobziņš, Eduards Švāns, DJ Monsta un Rise, uz radio NABA skatuves kāps burvīgās SKAzka, kā arī J. Vanadziņa projekts «Mozambika», «Treeeye», blūzroka projekts «GUD», «S&T Syndicate», «VairākKaunaNav» un citi. Skatītājus priecēs «Soul Tap» dejotājas, un 20. gadsimta sākuma noskaņas papildinās mēmais kino klaviermūzikas improvizāciju pavadījumā.

Foto: publicitātes

Februāris ir ziemas pēdējais mēnesis, un tā izskaņā likumsakarīgi ir pulcēties un svinēt atvadas no ziemas. Viena no latviešu senajām gadskārtu tradīcijām ir Meteņdienas svinēšana. Šogad lieli un mazi meteņbērni ir aicināti 23. februārī plkst. 14.30 pulcēties Turaidā, lai kopā ar Siguldas folkloras kopu «Senleja» un «Senlejiņa» un citu tuvāko novadu folkloras kopu maskās tērptajiem ļaudīm ļautos priekam un senajās tradīcijās svinētu Meteņus brīvā dabā Turaidas vēsturiskajā centrā. Meteņdiena Turaidā iesāksies ar maskoto čigānu, budēļu un ķekatnieku satikšanos, lielīšanos un precību izrādi, svētku turpinājumā tiks meklēta Laimes poga, dzīts Metenis, lielīti lini, sava dzimtā sēta un pašu cepti slokatņi - pildīti plāceņi, uz ugunskura vārīta un baudīta gardā Meteņa miežu putra, no dārziem projām dzīti kurmji un griezta riņķalēze - karuselis uz dīķa, lai izdotos labs gads un rudenī būtu bagāta raža. Ikviens aicināts apvilkt masku vai pārģērbties no puiša par meitu vai otrādi un svinēt kopā tradicionālos latviešu gadskārtu svētkus, tādējādi uzturot dzīvas latviskās tradīcijas, gūstot prieku un spēku un apzinoties savu piederību Latvijai.

Foto: publicitātes

23.februārī Kalnciema kvartālā būs «Spodrības tirdziņš» no 10.00 līdz 16.00, kura ietvaros aicinām sašķirot nevajadzīgās mantas un atnest tās uz tirdziņu! Tirdziņa laikā sadarbībā ar labdarības veikalu «Otrā elpa» no 10.00 līdz 16.00 zilās mājas verandā būs iespējams ziedot drēbes, apavus, dažādas bērnu spēles un citas lietas, kas varētu noderēt dažādu sociālo grupu atbalstam. Homo Ecos Vīnu veikalā organizēs bērnu un pieaugušo tetrapaku maciņu darbnīcu, savukārt «Zīmulis un ota» vadīs bērnu darbnīcu, kur būs iespējams pašam izgatavot savas afrikāņu stila pērlītes no žurnāliem un avīzēm.

KONCERTI

Foto: publicitātes

Vēl neesam atguvušies no Valentīndienas svinībām un koncertiem, kad jau šo sestdien, 23.februārī, koncertzālē «Palladium» mūs gaida vēl viens savā ziņā mīlestību manifestējošs koncerts, kuru dāvās ekscentriskais britu popmūziķis Patriks Volfs (Patrick Wolf). Mīlestība bez robežām, bez aizspriedumiem un dogmām – tā varētu raksturot 29 gadus vecā mūziķa filosofiju, kurš stingri iestājas par viendzimuma laulību legalizēšanu.

Foto: publicitātes

22. un 23. februārī Lielajā ģildē uz vienas skatuves tiksies diriģents Karels Marks Šišons un pianists Vestards Šimkus, informēja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) sabiedrisko attiecību speciāliste Sondra Lāce. Koncerti «Šimkus&Šišons» ir izpārdoti. Abu mākslinieku savienība ir kā leģenda, kas eksistē tepat līdzās, taču ir jābūt pavisam modram, lai kļūtu par liecinieku šim tikšanās brīdim.

Foto: publicitātes

Piektdien, 22.februārī, klubā «Melnā piektdiena» notiks «Latvijas metālmūzikas gada balvas» pasniegšanas ceremonija, kurā uzstāsies Fēlikss Ķiģelis, «Sanctimony», «Apēdājs» un daudzi citi. Šogad par Latvijas labākā smagā albuma godu sacenšas tādi ieraksti kā grupas «Frailty» albums «Melpomene», grupas «Diseim» albums «Holy Wrath», grupas «Deodium» albums «Saules kalpi», grupas «Soundarcade» albums «Moving the Great Hadron» un citi, kopumā 12 ieraksti.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

22.februārī Dailes teātrī notiks Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūzikla «Oņegins» pirmizrāde. Ciniska dendija aukstais prāts un jaunas meitenes mīlu alkstošā sirds savij mīlas intrigu, kas dzīvo cauri laikiem. Puškina varoņi steidzas dzīvot un steidzas just. Bet pāri visam jūtama dramatiska likteņa elpa, kas čukst, ka var jau būt par vēlu... Un ko šajā stāstā darīt dzejniekam, ja viņa radītie varoņi vairs nepakļaujas ģēnija spalvai un sāk dzīvot paši savu dzīvi? Režisors - Dž.Dž.Džilindžers. Komponists - Kārlis Lācis. Jevgeņija Oņegina lomā būs Artūrs Skrastiņš, Aleksandru Sergejeviču Puškinu atveidos Intars Busulis, Tatjanas lomā - Ieva Segliņa, Vladimira Ļenska tēlā iejutīsies Artis Robežnieks, bet Ilze Ķuzule-Skrastiņa būs Olga. Pārējās lomās – Ērika Eglija (Zemfira, čigāniete), Ieva Kerēvica (Naīna), Intars Rešetins (Jauneklis), Valdis Liepiņš (Cienīgtēvs), Dainis Gaidelis (Ļenska sekundants), Lauris Dzelzītis (Aļeko), kā arī Ilze Vazdika, Mirdza Martinsone, Lilita Ozoliņa, Akvelīna Līvmane, Indra Briķe, Lidija Pupure, Marīna Janaus, Esmeralda Ermale, Ligita Skujiņa, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Inita Dzelme, Madara Kanele, Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello, Juris Kalniņš, Juris Frinbergs un Aldis Siliņš.

Top mūzikls "Oņegins" from Dailes teatris on Vimeo.

Foto: publicitātes

22. un 23. februārī M. Čehova Rīgas Krievu teātrī rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir iespējams noskatīties Liepājas teātra izrādi «Stavangera. Pulp People», kuru iestudējis viens no spilgtākajiem savas paaudzes krievu režisoriem Konstantīns Bogomolovs, pārstrādājot krievu dramaturģes Marinas Krapivinas lugu. Skatītāji caur provokācijām (tabu pārkāpumi un necenzēta leksika ir mazākās no tām) uzzina, cik šausminošas var kļūt visikdienišķākās lietas un cik atsvešināti var uz tām raudzīties,» teikts par iestudējumu, izvirzot nominācijas. Izrādes centru veido Kristīne (Laura Jeruma) un Ods (Sandis Pēcis vai Rolands Beķeris).

Līdz 16 gadu vecumam – neiesakām!

Foto: publicitātes

23.februārī Dailes teātra Kamerzālē notiks Kārļa Auškāpa iestudētās komēdijas «Mīļais melis» pirmizrāde. Jauniestudējums tapis pēc Džordža Bernarda Šova un Stellas Kempbelas vēstulēm un ir Dailes teātra izcilo aktieru Olgas Dreģes un Jura Strengas jubilejas izrāde. Lugu skatuves variantu veidojis Kārlis Auškāps. Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa. Video un muzikālo noformējumu veido Gundars Cauka.

Foto: publicitātes

24.februārī Dailes teātra Mazajā zālē notiks režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētās Oskara Vailda lugas «Salome» iestudējuma pirmizrāde. Jaunajā iestudējumā, kas Dailes teātra versijā dēvēts par «nepiepildītām ilgām 1 daļā», titullomu atveidos Kristīne Nevarauska. Parējās lomās - Juris Bartkevičs (Hērods Antipa), Vita Vārpiņa (Hērodija), Dainis Grūbe (Johanaans, pravietis), Gints Grāvelis (Jauns sīrietis), Artūrs Dīcis (Hērodijas pāžs), Mārtiņš Počs (Tigellins), Pēteris Gaudiņš (Pirmais sargu zaldāts) un Pēteris Liepiņš (Otrais sargu zaldāts). Kopā ar režisori Lauru Grozu-Ķiberi izrādi veido scenogrāfs Miķelis Fišers, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Liene Grava un gaismu mākslinieks Mārtiņš Kudiņš.

TV

Foto: publicitātes

Latvijas Televīzija svētdien, 24. februārī, pulksten 21.40 demonstrēs dokumentālo filmu «Pāvests Benedikts XVI. Mans Vatikāns». 2013. gada 11. februārī pasauli pāršalca pāvesta Benedikta XVI paziņojums par atkāpšanos no amata. Savu lēmumu pāvests pamatoja ar nespēju vairs pienācīgi pildīt pienākumus cienījamā vecuma dēļ. Tāpat izskanēja informācija, ka Benedikta XVI pēdējā diena pāvesta amatā, iespējams, būs 28. februāris, taču pāvesta pēdējā vispārējā audience notiks 27. februārī un to tiešraidē no Svētā Pētera laukuma Vatikānā pulksten 11.30 demonstrēs LTV1.

Foto: publicitātes

Sestdien, 23. februārī, 19:35 TV3. Aizraujoša pasaku animācijas filma, kas mūsdienīgā veidā atstāsta klasisko stāstu par princesi un vardi. Stāstā krustojas iedomīgā un bezrūpīgā prinča Navīna un vienkāršas meitenes Tiānas dzīves. Kāds ļaunais burvis ir pārvērtis princi par vardi, un šis lāsts noņemams, ja Tiāna vardi noskūpstīs. Navīnam un Tiānai nākas pārvarēt dažādus šķēršļus, lai lauztu burvestību un varētu laimīgi būt kopā.

Foto: publicitātes

Pasniegšanas ceremonijas tiešraidi skatieties TV kanālā «LNT» 25. februārī plkst. 21.10. Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē Stila un modes balvas pasniegšanas ceremonijas laikā pulcēsies sabiedrībā pazīstami cilvēki, slavenie nomināciju kandidāti un stila un modes jomas profesionāļi. Skatītājus gaida aizraujoša programma, muzikāli priekšnesumi, pārsteigumi un krāšņs šovs, kuru veidos jauni un talantīgi speciālisti – par šova konceptu un uzvedumu rūpēsies pazīstamais aktieris un režisors Kaspars Zvīgulis, bet skatuves noformējumu veidos scenogrāfs, pasākumu dizainers Aleksandrs Vasiļenko no Culte Bizarre Art Group.

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu