Simtiem cilvēku krematorijā atvadās no mūziķa Freimaņa (232)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien pēcpusdienā vairāki simti cilvēku pulcējās Rīgas krematorijā, lai pēdējo reizi atvadītos no pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa.

Sēru namā skan Freimaņa mūzika

Kā novērojām, īsi pirms plkst.15 ārpusē pie sēru nama rindā stāvēja vairāki desmiti cilvēku ar ziediem rokās un lēnām virzījās uz krematorijas zāli, lai atvadītos no zārkā guldītā Mārtiņa Freimaņa.

Mākslinieks aizsaulē tiek pavadīts, tērpts gaišā uzvalkā, kaklasaitē, kā arī zārkā ielikta cepure,

kas bija neatņemams mūziķa aksesuārs.

Pie zārka bija sastājušies Freimaņa tuvākie cilvēki, galvenokārt no mākslinieku aprindām, tajā skaitā Lauris Reiniks, Kārlis Būmeisters jeb Kaža, Aleksandra Kurusova un citi.

Sēru namā bija izvietotas Freimaņa fotogrāfijas un fonā skan viņa komponētā mūzika paša Freimaņa un grupas "Tumsa", Reinika un citu mākslinieku izpildījumā.

Atvadīties no Freimaņa ieradušies mūziķi no grupas "Labvēlīgais tips", aktieri no seriāla "Ugunsgrēks", Aivars Brīze, režisors Igors Linga, vairāki grupas "Putnu balle" dziedātāji, aktieris Artūrs Skrastiņš, dziedātāja Māra Upmane-Holšteina, Jānis Strapcāns, Elita Mīlgrāve un citi no kompānijas "Mikrofona ieraksti", Andris Kivičs, Aigars Runčis, kino režisors Jānis Streičs, producents Juris Millers, Guntis Veids no "Credo", Liene Šomase, kā arī grupas "Prāta vētra" mūziķi un daudzi citi.

Eirovīzijas nacionālās atlases televīzijas režisors Arvīds Babris (no kreisās) Dailes teātra aktieris Andris Bērziņš un Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš ierodas Sēru namā, lai Rīgas krematorijā pēdējo reizi atvadītos no pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa
Eirovīzijas nacionālās atlases televīzijas režisors Arvīds Babris (no kreisās) Dailes teātra aktieris Andris Bērziņš un Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš ierodas Sēru namā, lai Rīgas krematorijā pēdējo reizi atvadītos no pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa Foto: LETA

Atvadu ceremonijā sastapām arī vairākas valsts pārvaldē strādājošas personas, kā arī atvadīties bija ieradušies daži bijušie Saeimas deputāti.

Ceremoniju apmeklējušas arī augstas valsts amatpersonas

Kā pastāstīja uz atvadu ceremoniju atnākušie ļaudis, pirms plkst.15 krematorijā bija ieradušās arī vairākas augstas valsts amatpersonas, tajā skaitā ministri.

Krematorijas apkārtnē patrulē Valsts policijas darbinieki, tuvējās ielās sastrēgumi neveidojas, taču brauktuves malās ir novietots daudz automašīnu. Neskaitāmi Freimaņa tuvinieki un talanta cienītāji uz atvadu ceremoniju ierodas arī ar sabiedrisko transportu.

Kā novērojām, pēc ziedu nolikšanas pie mūziķa zārka cilvēki uzreiz nedodas prom, bet nedaudz uzkavējas krematorijas apkaimē. Kopumā Rīgā no mūziķa šodien atvadījās vairāk nekā tūkstotis cilvēku.

Cilvēki ierodas Sēru namā, lai Rīgas krematorijā pēdējo reizi atvadītos no pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa
Cilvēki ierodas Sēru namā, lai Rīgas krematorijā pēdējo reizi atvadītos no pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa Foto: LETA

Kā ziņots, pēc atvadu ceremonijas Rīgā pelnu urna tiks nogādāta Liepājā, kur 7.februārī Liepājas Latviešu biedrības namā, Rožu laukumā 5/6, notiks vēl viens atvadīšanās pasākums.

Liepājā atvadu pasākums notiks dienā, kad mūziķim būtu apritējuši 34 gadi. Atvadīties Liepājas Latviešu biedrības namā no Freimaņa varēs no plkst.14 līdz 16. Pasākuma laikā uzstāsies arī dažādi mūziķi, kuri bija Freimaņa draugi.

Mūziķa talanta pielūdzēji Liepājā tiek aicināti nest ziedus, kurus pēc atvadu pasākuma organizētāji novietos dziedātāja piemiņas vietā pie Latvijas 1.Rokkafejnīcas.

Komentāri (232)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu