Rīgas «Dinamo» pirmajā spēlē pārspēj «Torpedo» (77)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa izcīņas kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā ceturtdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā laukumā ar 4:1 pārspēja Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienību. Otro un izšķirošo maču abas vienības aizvadīs sestdien «Torpedo» vienības laukumā.

Maču abas vienības uzsāka aktīvi, gan nespējot radīt bīstamus vārtu gūšanas momentus. Spēles sestajā minūtē savā aizsardzības zonā nesapratās mājinieku spēlētāji, bet to lieliski izmantoja «Torpedo» spēlētājs Gorbunovs, pārspējot Telkvistu.

Pirmā nopietnā vārtu gūšanas iespēja rīdziniekiem radās tikai pirmā spēles nogriežņa otrajā daļā, kad neprecīzi no vērtu priekšas meta Miks Indrašis.

Tomēr neilgi pirms trešdaļas beigu sirēnas izlīdzinājumu panāca Roberts Bukarts, kurš bija veiklākais viesu vārtu priekšā. Jāizceļ, ka Bukarts ar precīzu metienu izcēlās jau trešo spēli pēc kārtas. Līdz ar to, pirmajā pārtraukumā vienības devās pie neizšķirta rezultāta 1:1.

Spēles otro trešdaļu neveiksmīgi uzsāka viesi no Ņižņijnovgorodas, saņemot divu minūšu sodu par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Viena laukuma spēlētāja pārsvaru «Dinamo» spēlētājiem izmantot neizdevās, taču trešdaļas septītajā minūtē noraidījumu par klupināšanu saņēma Latvijas tāllēcējas un Eiropas čempiones Inetas Radevičas dzīvesbiedrs Pjotrs Ščastļivijs.

Vairākumā mājinieki darbojās aktīvi, taču vārtus gūst nespēja. Jāizceļ, ka kādā no vairākuma izspēles epizodēm ļoti precīzu un efektīgu spēka paņēmienu pielietoja «Dinamo» kapteinis Mārtiņš Karsums, pēc kura pretinieku vienības spēlētājs guva nelielu savainojumu. Tas gan neizrādījās nopietns, un viesu vienības hokejists spēja ledu atstāt paša spēkiem un drīzumā atgriezās laukumā.

Trešdaļas 15.minūtē savus pirmos vārtus KHL guva Pavlovs, kurš aiz pretinieku zilās līnijas panāca brīvi slīdošu ripu, pārspējot Kovaļu. Mazāk kā pēc divām minūtēm divu 2+10 minūšu sodu saņēma viesu vienības spēlētājs Aleksandrs Jevsejenkovs, bet viena vīra pārsvaru ar precīzu metienu izmantoja Sotnieks.

Mača otrā nogriežņa beigās aktīvāk darbojās rīdzinieki, taču rezultāts vairs nemainījās un otrajā pārtraukumā «Dinamo» komanda devās ar divu precīzu metienu pārsvaru.

Spēles pēdējā trešdaļā divus noraidījumus pēc kārtas nopelnīja «Dinamo» komandas spēlētāji, bet pretinieku hokejisti tos materializēt neprata. Turpinājumā divas reize noteikumu pārkāpa «Torpedo», bet rīdzinieki vienu no vairākumiem prata izmantot. Mača 56.minūtē ar ļoti spēcīgu un prezīcu metienu 4:1 panāca Cibuļskis, uzstādot mača gala rezultātu.

Vārtu guvēji: 1:0 Vladimirs Gorbunovs (Černovs, 5:40), 1:1 Roberts Bukarts (Džeriņš, 17:24), 2:1 Vitālijs Pavlovs (34:25), 3:1 Krišjānis Rēdlihs (vair, 37:47), 4:1 Oskars Cibuļskis (Džeriņš, 55:27).

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Mikaēls Telkvists (Māris Jučers).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Rodrigo Laviņš, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks un Mārtiņš Porejs.

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Pols Šehura, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Juris Upītis, Vitālijs Pavlovs, Džeimijs Džonsons, Māris Bičevskis, Elvijs Biezais un Gunārs Skvorcovs.

Aizvadītās sezonas KHL regulārajā čempionātā uzvaras abās spēlēs (4:3 un 3:2) svinēja Ņižņijnovgorodas «Torpedo» hokejisti.

Nākamajā kārtā iekļūs vienības, kas uzvaru izcīnīs divu spēļu summā.

Šosezon «Dinamo» un «Torpedo» palika ārpus «play-off» dalībnieku pulka, tādēļ vienības ir spiestas spēlēt KHL Cerības kausa kvalifikācijas kārtā.

Šā pāra spēcīgākā komanda spēkosies ar Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas vienību Doņeckas «Donbass», kas jau garantējusi sev vietu Cerības kausa ceturtdaļfinālā.

Komentāri (77)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu