Mēneša albums: Cut Copy «Zonoscope» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Lai arī šis Melburnas kolektīvs savu jaunāko studijas albumu oficiāli izdos tikai 8. februārī, ir viens «āķis», kas ļauj «Zonoscope» pasludināt jau par šā - janvāra mēneša albumu.

Cut Copy «Zonoscope»

(Modular)

10/12

Nav brīnums, ka arī «Cut Copy» jaunā albuma mp3 globālajā tīmeklī nonākuši vairākas nedēļas pirms plates oficiālā izdošanas datuma, taču, kā izrādās, austrālieši par to nav dusmīgi. Gluži otrādi - puiši to uztver kā zināmu komplimentu.

«Acīmredzot tā tas mūsdienās notiek, mēs šo procesu nespējam ietekmēt,» izteicies grupas dalībnieks Tims Huijs (Tim Hoey).

«Zināmā mērā tas pat ir glaimojoši, tas nozīmē, ka tavs ieraksts ir gaidīts. Ir patīkami, ka cilvēki ir ieinteresēti un satraukti.»

Lai šo defektu pārvērstu efektā, melburnieši albuma priekšlaicīgai nonākšanai internetā devuši savu svētību. Proti, savā mikroblogu vietnes «Twitter» profilā grupa aicina visus interesentus retvītot (pārpublicēt tvītu) jaunā albuma «Zonoscope» informāciju, tādējādi iegūstot bezmaksas strīminga (klausīšanās) pieeju albuma dziesmām.

Tātad ar grupas svētību jauno plati varējām baudīt jau janvāra beigās.

Cut Copy "Zonoscope"
Cut Copy "Zonoscope" Foto: Publicitātes foto

Jaunais albums, kura vāka foto autors ir japāņu fotomontāžas mākslinieks Cunehisa Kimura (Tsunehisa Kimura, 1928-2008) un kas seko «TVNET Mūzika» 2008. gada Top50 saraksta 3. vietas ieguvējam «In Ghost Colours», ir

melodisks disko ieraksts, kas iepriekšējā albuma cienītājiem noteikti neliks vilties.

Muzikāli ieraksts, kas tapis dzimtajā Melburnā, Austrālijā, kādā pamestā noliktavā, ir ritmiskāks un dejiskāks par viegli šūgeizīgo «In Ghost Colours».

Spilgts piemērs ir aktuālais singls «Take Me Over», kas muzikāli šo to aizguvis no «Fleetwood Mac» (basa līnija), no dzimtās Austrālijas varoņiem «Men at Work», dekorējot dejisko bītu ar papildu perkusijām, izteiktu elektrofanka sintezatoru (kādā intervijā puiši minējuši šādus sintezatoru modeļus - Prophet 5, Jupiter 8, Moog Prodigy, CS 50) un ūjinošiem fona vokāliem, kas caurvija iepriekšējo plati.

"Zonoscope" ierakstīts dzimtajā Melburnā, Austrālijā kādā pamestā noliktavā
"Zonoscope" ierakstīts dzimtajā Melburnā, Austrālijā kādā pamestā noliktavā Foto: Publicitātes foto

Viena no plates virsotnēm ir kā ieraksta pirmais vēstnesis pagājušogad izdotā dziesma «Where I'm Going», kas albuma versijā nedaudz pārstrādāta. Tās pamatā mūsdienās nedaudz piemirsts ritmiskais zīmējums «The Beach Boys» vai pat «James» («Sit Down») garā + reversēti vokāli, šūgeizīgi fona vokāli un Braiena Vilsona cienīgi sērfmūzikas falseti.

1980. gadu sintipopa ietekmes jūtamas dziedātāja Dena Vitforda (Dan Whitford) tembrā un dziedāšanas manierē. Asociācijas ar «Human League», Gariju Ņūmenu u.tml. 1980. gadu māksliniekiem.

Albumā sabalansēti trokšņaini eksperimenti ar brīnišķīgām popmūzikas melodijām.

Jāsaņemas un 14. martā jādodas uz Tallinu («Rock Café») puišus skatīt vaigā!

Līdzīgi mākslinieki: Holy Ghost!, LCD Soundsystem, Miami Horror, Junior Boys.

Izdošanas datums - 08.02.2011.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu