«Ventspils» Izaicinājuma kausa spēlē zaudē spēcīgajam «Pinar»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas basketbola komanda «Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma jeb «Top16» sacensību piektās kārtas mačā otrdien izbraukumā ar rezultātu 75:84 (20:27, 14:24, 25:14, 16:19) zaudēja vienai no spēcīgākajām Turcijas vienībām Karšijakas «Pinar».

Latvijas klubs gan saglabā izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā, kas tiks paveikts, ja pēdējā kārtā pēc nedēļas izbraukumā izdosies uzvarēt Rumānijas komandu «Gaz Metan Medias».

Rezultatīvākais «Ventspils» komandā ar 12 punktiem bija Artūrs Bērziņš, 11 punkti Mārtiņa Meiera kontā, bet pa desmit punktiem iekrāja Sandis Valters un amerikānis Folerins Kempbels.

«Pinar» labā tikmēr 16 punktus guva nigērietis Abduls Aminu, bet 15 punktus iespēja amerikānis Roberts Diksons.

Spēles pirmajās divās minūtēs abas komandas aktīvi cīnījās par iniciatīvas iegūšanu, tomēr pirmie nelielu atrāvienu spēja veikts mājinieki, panākot 13:7 savā labā. Ar pirmo mēģinājumu atrauties «Pinar» basketbolistiem neizdevās, jo ventspilnieki ātri vien pietuvojās līdz viena punkta atstatumam, tomēr pirmās ceturtdaļas beigas sekmīgāk aizvadīja mājinieki, atkal iegūstot iniciatīvu un panākot 27:20 savā labā.

Ļoti neveiksmīgi «Ventspils» komanda aizvadīja otrās ceturtdaļas pirmās trīs minūtes, kad ļāva laukuma saimniekiem gūt 11 bezatbildes punktus pēc kārtas. Rezultāts tādējādi kļuva 38:20 «Pinar» labā. Lai arī «Ventspils» komandai uz īsu brīdi izdevās sāncenšiem pietuvoties, Karšijakas kluba pārstāvji iniciatīvu saglabāja un atpūtā devās ar 17 punktu pārsvaru (51:34).

Trešās ceturtdaļas pirmajās trijās minūtēs «Ventspils» komandai neizdevās pietuvoties tuvāk par 15 punktu atstarpi, tomēr tad ar astoņu punktu izrāvienu viesu pārsvars tika strauji samazināts līdz 58:52. No šī brīža laukumā atkal sāka dominēt sīva spēkošanās. Viesi pēdējā minūtē pietuvojās līdz vairs tikai četru punktu atstarpei, tomēr divi precīzi soda metieni ceturtdaļas pašās beigās ļāva «Pinar» panākt 65:59 savā labā.

Mača noslēdzošajā ceturtdaļā «Ventspils» komandai reizi izdevās mājinieku pārsvaru samazināt līdz trim punktiem, taču uz katru viesu veiksmes brīdi «Pinar» komanda atbildēja ar sava snieguma strauju uzlabošanu, tāpēc atspēlēties ventspilniekiem līdz galam neizdevās. Ceturtdaļas vidū «Ventspils» atradās iedzinējos ar 67:74, bet trīs minūtes pirms mača beigām - ar 71:76. Tomēr nākamās minūtes laikā mājiniekiem izdevās gūt četrus bezatbildes punktus, kas atjaunoja desmit punktu pārsvaru un izdzēsa ventspilnieku izredzes atspēlēties.

Pēc ļoti veiksmīgi aizvadīta pirmā posma, kurā tika uzvarēts visās sešās spēlēs, «Top16» sacensības ventspilnieki iesāka neveiksmīgāk, pirmajos divos mačos vispirms ar 78:80 izbraukumā zaudējot Somijas komandai Joensū «Kataja», kas tika uzskatīta par potenciālo I apakšgrupas pastarīti, bet vēlāk savā laukumā ar 81:86 piekāpjoties arī «Pinar».

Turpinājumā gan ventspilnieki cīnījušies sekmīgāk. Trešajā kārtā Latvijas klubs ar 96:64 savā laukumā sagrāva «Gaz Metan Medias», bet pirms nedēļas ar 75:61 revanšējās «Kataja», uzlabojot savas izredzes uz ceturtdaļfināla sasniegšanu.

Citā ceturtās kārtas mačā «Pinar» ļoti pārsteidzoši ar 69:77 izbraukumā piekāpās «Gaz Metan Medias» vienībai, savukārt otrdien piektās kārtas cīņā «Kataja» ar 79:75 savā laukumā pārspēja «Gaz Metan Medias», vēl vairāk saasinot situāciju grupā.

I apakšgrupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām vadībā atrodas «Pinar» vienība, kas uzvarējusi četrās cīņās un nodrošinājusi pirmo vietu grupā. «Ventspils», «Gaz Metan Medias» un «Kataja» komandām tikmēr pa diviem panākumiem.

«Ventspils» aizvadītajā nedēļā pēc uzvaras pār «Kataja» aizvadīja maču «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīra ietvaros, kurā ar 95:60 savā laukumā pieveica «Latvijas Universitāti». Tikmēr «Karsiyaka» dusmas par zaudējumu Rumānijā izgāza uz «Turk Telekom» komandu, nacionālajā čempionātā viesos svinot uzvaru 84:65.

Arī pēdējo «Top16» turnīra spēli «Ventspils» aizvadīs izbraukumā, kad pēc nedēļas sacentīsies ar «Gaz Metan Medias» komandu.

«Top16» turnīrā pēc divu apļu turnīra otrajā posmā pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Iepriekšējās divās sezonās «Ventspils» komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu