Ķīnas Qoros atklāj visus trīs auto (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Qoros

Ženēvas auto izstādē jaunizveidotais Ķīnas automobiļu zīmols Qoros prezentēs savu pirmo sērijveida modeli un divus konceptauto.

Ženēvas auto izstāde, kas mediju pārstāvjiem durvis vērs 5.martā, bet pārējiem interesentiem būs pieejama no 7.marta, no iepriekšējo gadu šoviem atšķirsies ar to, ka tajā tiks prezentēti ne tikai jauni sērijveida modeļi un konceptauto, bet gan vesels zīmols. Tas būs jau vairākkārt pieminētais Ķīnas Qoros, kam ir diezgan ambiciozi plāni iekarot Eiropas autobraucēju sirdis ar glītu dizainu, augstiem drošības standartiem un bagātīgu standarta aprīkojumu.

Līdz ar zīmola prezentāciju Qoros Ženēvā demonstrēs arī pirmo sērijveida modeli – kompaktklases Qoros 3 sedanu, kura oficiālais nosaukums tāds arī ir Qoros 3 Sedan.

Tas ir konstruēts uz pašu Qoros speciālistu izstrādātas moduļu arhitektūras, kas būs pamats arī pārējiem zīmola automobiļiem. Auto tapšanā izpalīdzīgu roku ir sniegusi virkne starptautiski zināmu partneruzņēmumu – Continental, Bosch, Magna Steyr, Getrag, Benteler, Microsoft, Harman u.c. Bet daudz ir paveikts arī kompānijas pašu spēkiem, piemēram, multimediju sistēma ar kapacitatīvu astoņu collu ekrānu, kas aizstāj virkni tradicionālo auto priekšējā panelī sastopamo pogu un slēdžu, nodrošina navigēšanu, automobiļa veselības stāvokļa monitorēšanu, ir sajūgta ar sociālajiem tīkliem un vajadzības gadījumā palīdz rezervēt vizīti servisā. Šī sistēma visiem Qoros automobiļiem ietilps standarta aprīkojumā.

Qoros 3 Sedan sākotnēji paredzēti divi 1,6 litru benzīna dzinēji. Atmosfēriskajam būs 126 ZS un 155 Nm, bet turbinētajam – 156 ZS un 210 Nm. Standartā abi tiks komplektēti ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, taču tiks piedāvāta iespēja izvēlēties arī sešu pakāpju divsajūgu automātu. Nedaudz vēlāk dzinēju gamma mainīsies, jo Qoros šobrīd izstrādā gan pilnīgi jaunu 1,6 litru turbomotoru ar degvielas tiešo iesmidzināšanu, gan arī 1,2 litru trīs cilindru turbomotoriņu.

Pārdošanā Ķīnā Qoros 3 Sedan nonāks gada otrajā pusē, bet Eiropas tirgu 4,615 metrus garais sedans sasniegs tuvāk gada beigām.

Otrs eksponāts Ženēvā būs Qoros 3 Cross Hybrid Concept – kompakts hečbeka tipa krosovers ar hibrīddzinēju. Tā dizains attēlo, kā sedana stilistiku varētu pārņemt auto ar hečbeka vai krosovera virsbūvi, bet piedziņas agregātu veido 1,2 litru trīs cilindru benzīna dzinēja un divu elektromotoru kombinācija; viens no tiem atrodas virs aizmugurējās ass un piedzen pakaļējos riteņus, otrs, kas būtībā ir starteris un ģenerators, ir iebūvēts starp iekšdedzes dzinēju un transmisiju.

Trešais Qoros jaunums Ženēvā būs universālis. Dēvēts par Qoros 3 Estate Concept, arī tas ir Qoros 3 Sedan stilistikas iemiesojums, tikai citā virsbūvē, kas atbilstoši ražotāja uzskatiem Eiropā ir ļoti populāra. Un tam nevar nepiekrist.

Šī konceptauto konstruēšanā liela uzmanība pievērsta tam, lai universālis derētu gan ikdienas braucieniem, gan tāliem ceļojumiem; tam ir plašs bagāžnieks un daudz dažādu sīklietu uzglabāšanas nodalījumu viscaur salonā.

Foto: Qoros
Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu