Nosauc kandidātus Latvijas-Krievijas vēsturnieku komisijai (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV sižets

Paies vēl daži mēneši, līdz pie viena sarunu galda sēdīsies Latvijas un Krievijas vēsturnieki. Taču jau tagad ir skaidrs, ka darbs nebūs viegls un ātri paveicams. Tikšanās laikā ar Valdi Zatleru šo pirmdien nosaukti iespējamie vēsturnieku komisijas pārstāvji no Latvijas puses, bet tikmēr Krievija vilcinās darīt to pašu, informēja LTV "Panorāma".

Darbu vēl nav sākusi apvienotā vēsturnieku komisija, par kuras izveidi oficiālās vizītes laikā Krievijā pērnā gada nogalē vienojās Valsts prezidents Valdis Zatlers un Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

"Panorāma" ziņoja, ka pirmdien tikšanās laikā pie Zatlera Rīgas pilī tika oficiāli izvirzīti septiņi kandidāti Latvijas pārstāvniecībai, to vidū - Aivars Stranga, Antonijs Zunda un Henriks Strods. Tā kā skaitam jābūt līdzvērtīgam, vēl jāgaida Krievijas atbilde, kura ar savu kandidātu izvirzīšanu darbam šajā komisijā pagaidām nesteidzoties. Tāpat priekšā vēl būs vienošanās par sadarbības formu. Jau drīzumā Latvijas izvēlētie kandidāti sanāks uz pirmo tikšanos, lai vienotos par primāri apspriežamajiem tematiem ar Krievijas kolēģiem. (Skat. video)

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu