Lužkovs saņēmis uzturēšanās atļauju Lielbritānijā (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova centieni iegūt uzturēšanās atļauju Eiropā vainagojušies ar panākumiem Lielbritānijā, informē portāls "Life News", atsaucoties uz kādu Lužkovam tuvu stāvošu personu. Tomēr oficiāli izskanējusī informācija vēl nav apstiprināta.

Turpretī, kā ziņu aģentūrai "ITAR-TASS" pavēstījis vārdā neminēts informācijas avots Lielbritānijas Iekšlietu ministrijā, Lužkovs saņēmis nevis uzturēšanās atļauju, bet gan iebraukšanas vīzu, kura tika izsniegta uz dažām dienām, lai bijušais Maskavas vadītājs varētu apciemot savus ģimenes locekļus.

Pašlaik Londonā uzturas Lužkova sieva un meitas

Kā skaidro Lielbritānijas vēstniecības pārstāvji Maskavā, lai saņemtu uzturēšanās atļauju, personai Lielbritānijā jāpieder nekustamajam īpašumam un valsts tautsaimniecībā jāiegulda no 200 000 mārciņu līdz vienam miljonam mārciņu (no 163 800 līdz 819 000 latiem).

Savukārt informācijas avots Lielbritānijas Iekšlietu ministrijā piebilst, ka uzturēšanās atļaujas piešķiršana ir īpaša procedūra, un lai varētu pretendēt uz šādu statusu Lielbritānijā jāpavada ilgs laika posms.

Oficiāli izskanējusī informācija vēl nav apstiprināta

Kā ziņots, telekompānijas "TV3" raidījums "Nekā personīga" šomēnes vēstīja, ka Lužkovs vēloties pārcelties uz dzīvi Latvijā. Neilgi pirms Jaunā gada viņš Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Lužkovs esot kļuvis par baņķieri un ieguldījis naudu "Rietumu bankas" kapitālā.

Lužkovs vairākas reizes ir bijis Rīgā un izcēlies ar Latvijai nelojāliem uzskatiem - vēl rudenī viņš izteicās, ka krievu valodai būtu jābūt otrai valsts valodai.

Savu lūgumu pēc uzturēšanās atļaujas Lužkovs pamatojis ar to, ka ieguldījis likumā noteikto summu - 200 000 latu - "Rietumu bankas" subordinētajā pamatkapitālā, kā arī viņam Latvijā piederot nekustamais īpašums. Pārbaudot Lužkova iesniegumā norādīto dzīvesvietu, varasiestādes atklājušas, ka tā atrodas kādā noliktavas ēkā Jūrmalā.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) vēlāk paziņoja, ka iekļauj Lužkovu Latvijai nevēlamo personu sarakstā, jo viņš nemīl šo valsti un viņam ir naidīga attieksme pret Latviju.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu