Labākie scenāriji filmām «Zero Dark Thirty» un «Argo»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Scenāristu ģildes galvenās balvas svētdien ieguva filmas «Zero Dark Thirty» («Slepenā operācija «30 pēc pusnakts»») un «Argo». Apbalvojumu par labāko oriģinālo scenāriju ieguva «Zero Dark Thirty» scenārija autors Marks Bols (Mark Boal). Filmā stāstīts par ASV operāciju, kuras rezultātā tika atrasts un nogalināts teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens.

«Man šķiet, ka režisore Ketrina Bigelova (Kathryn Bigelow) pateica vislabāk, ka viņa esot gribējusi atklāt patiesību par neskaidrībām pilnu desmitgadi,» pēc balvas saņemšanas sacīja Bols.

Savukārt labākā adaptētā scenārija godalgu saņēma scenārists Kriss Terio par darbu filmā «Argo».

Vēsturiskās drāmas «Lincoln» («Linkolns») scenārija autoram Tonijam Kašneram ģilde piešķīra īpašu apbalvojumu par darbu, kas aizstāv pilsoņtiesības. Filma par ASV agrākā prezidenta Ābrahama Linkolna cīņu, lai iznīdētu verdzību, pretendēja arī uz labākā adaptētā scenārija balvu.

Bet televīzijas kategorijās uzvarēja seriāli «Breaking Bad» un «Louie». Par labāko jauno teleseriālu tika atzīts Lenas Danhemas režisētais «Girls».

«Slepenā operācija «30 pēc pusnakts»» un «Argo» pretendē uz labākās filmas godu šā gada «Oskaru» ceremonijā. Daudzi Scenāristu ģildes locekļi ietilpst arī ASV Kinoakadēmijā, tāpēc abas filmas tiek uzskatītas par ticamiem «Oskaru» ieguvējiem 24.februāra ceremonijā.

Tomēr «Argo» izvirzījās priekšplānā, iegūstot Režisoru un producentu ģildes galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu