Miris Losandželosas «Lakers» īpašnieks Bass

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc ilgstošas slimības pirmdienas rītā slimnīcā miris slavenās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas «Lakers» īpašnieks Džerijs Bass.

Jau pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka 80 gadus vecais Bass smagā stāvoklī atrodas slimnīcā, kur ārstējas no vēža.

Iepriekš jūlijā Bass nokļuva slimnīcā no atūdeņošanās un mēnesi vēlāk kādas neatklātas slimības dēļ pārcieta operāciju, turklāt kādu laiku atradās arī intensīvās terapijas nodaļā.

Bass «Lakers» komandu iegādājās 1979.gadā. Kopš tā laika Losandželosas klubs izcīnījis desmit no saviem 16 čempionu tituliem. Agrāk Bass regulāri ieradās uz «Lakers» spēlēm, bet pēdējo divu sezonu laikā viņš nebija redzēts ne reizi.

Pirms 24 gadiem Bass «Lakers» komandu, Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Losandželosas «Kings», viņu kādreizējo halli «Forum» un 13 000 akru (5260ha) lielu rančo iegādājās par 67,5 miljoniem dolāru. Kad Bass iegādājās «Lakers», tā iepriekšējo 25 gadu laikā bija tikusi vien pie viena titula.

Tieši Basa laikā «Lakers» komandu pārstāvējušas tāds zvaigznes kā Karīms Abduls-Džabars, Maģiskais Džonsons, Šakils O'Nīls un Kobe Braients.

Pēdējos gados Bass vienības pārvaldīšanu bija nodevis saviem bērniem - dēls Džims ir atbildīgs par basketbola jautājumiem, bet meita Džeinija atbild par biznesa pusi.

Pagājušajā mēnesī žurnāls «Forbes» paziņoja, ka «Lakers» komanda ir vienu miljardu dolāru (527 miljonus latu) vērta, kas tikai nedaudz atpaliek no pašas vērtīgākās - Ņujorkas «Knicks» - vienības.

Šo sezonu «Lakers» komanda aizvada neveiksmīgi un pašlaik ar 25 panākumiem 54 spēlēs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma devītajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu