No nākamā gada policistiem cer uz pusi paaugstināt algas (464)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrijas (IeM) darba grupa pusgada laikā izvērtēs iespējas no nākamā gada par pusi paaugstināt algas Valsts policijā (VP), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) un Valsts robežsardzē (VRS) dienošajiem, vienlaikus izvirzot augstākas darba prasības.

"Tiem, kas pelnījuši" alga varētu pieaug līdz 50% 

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") pirmdien žurnālistiem sacīja, ka algas varētu pieaugt par 50%, taču tas attiektos uz tiem, "kas to ir pelnījuši". Turklāt jāņem vērā, ka algas pieaugumu iekšlietu dienestu darbiniekiem vērtēs diferencēti, ņemot vērā darba sarežģītību un riskus, piemēram, Kriminālpolicijā, salīdzinot ar patruļpoliciju.

Attiecīgie priekšlikumi darba grupai būs jāsagatavo pusgada laikā, izstrādājot izmaiņas likumos. Algas pielikumu dienestos strādājošie varētu sagaidīt no 2012.gada līdz ar jauno valsts budžetu.

Līdzekļus šim mērķim varētu rast uz štata samazinājuma rēķina, kā arī paredzot iekšlietu dienestu rindu retināšanos līdz gada beigām.

Atalgojuma pieaugums uz štatu samazināšanas rēķina

“Ja to vajadzēs darīt uz štatu samazinājuma rēķina, mēs to darīsim. Pašlaik mums jau ir nenokomplektētas vietas, kuru naudu jau pašlaik var novirzīt atlīdzības palielināšanai," sacīja ministre.

Ņemot vērā, ka aizvien ir spēkā rīkojums par aizliegumu pieņemt dienestā jaunus darbiniekus, paredzams, ka līdz gada beigām policijā un citos dienestos strādājošo skaits saruks, daļai darbinieku objektīvu iemeslu dēļ aizejot prom. Lai arī tiks izvērtētas riskantās vietas, kur varētu būt nepieciešami papildu darbinieki, kopumā nenokomplektēto vietu skaits pieaugs.

Ministre minēja, ka, piemēram, Valsts policijā pašlaik strādā apmēram 7500 cilvēku un nenokomplektēto darba vietu skaits neradot risku, ka policija darbinieku trūkuma dēļ nevarētu tikt galā ar savām funkcijām.

Policija nav papildus nodarbošanās

Savukārt Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs medijiem izteicās, ka policistus pārstāvošo arodbiedrību publiskais paziņojums, ka 12 stundu maiņas var likt policistiem no dienesta atvaļināties, nosauca par neadekvātu spiedienu -  policijai nevajagot cilvēkus, kas nāk izgulēties pirms darba dienas citur. Velšs norādīja, ka tādiem policistiem sava attieksme būšot jāpārvērtē.

Augstākas prasības policistiem

"Brīžiem bijusi situācija, ka bijis jāņem praktiski visi, kuri ir gribējuši dienēt un atbilduši kritērijiem. Taču ir skaidrs, ka šie kritēriji ir jāpastiprina, un tad atbilstoši varēsim izvirzīt daudz lielākas prasības gan tiem, kuri stāsies dienestā, gan jau esošajiem darbiniekiem," klāstīja Mūrniece.

Komentāri (464)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu