Ķuzis atjaunots amatā (209)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam Intam Ķuzim, kurš pirmdien atjaunots amatā, mēneša laikā uzdots izstrādāt priekšlikumus disciplinārās kārtības un darba kvalitātes uzlabošanai policijā. Savukārt ministrijas darba grupai jāizstrādā likuma grozījumi, lai no nākamā gada VP, VUGD un Valsts robežsardzes darbiniekiem varētu uz pusi palielināt algas.

To pēc tikšanās ar VP priekšnieku Arti Velšu un Ķuzi pirmdien pavēstīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība"), piebilstot, ka atalgojuma palielināšanai nepieciešamos līdzekļus varētu iegūt uz brīvo darbavietu rēķina.

Ķuzim mēneša laikā jāizstrādā priekšlikumi disciplīnas un darba kvalitātes uzlabošanai policijā

Savukārt iekšējās disciplīnas pārbaužu ietvaros paredzēti dažādi uzdevumi, tostarp kopš pirmdienas VP Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienībās teju ik dienu būs pēkšņas un neplānotas pārbaudes, lai konstatētu iekšējās disciplīnas pārkāpumus.

Paredzami grozījumi Disciplināratbldības likumā, lai policistus un citus dienestā esošos darbiniekus varētu sodīt par katru sīkāko pārkāpumu. "Demokrātija attiecībā uz disciplināratbildību iekšlietu sistēmā būs beigusies, atgriezīsimies pie ļoti striktas disciplināratbildības," sacīja ministre.

Pirmdien Iekšlietu ministrijā tiks izveidota darba grupa, kas pusgada laikā izstrādās izmaiņas Iekšlietu iestāžu darbinieku atlīdzības likumā, paredzot būtiski palielināt atalgojumu. Paralēli tam tiks meklētas metodes, pēc kurām dienestā pieņemt labāk kvalificētus darbiniekus, kuri pelnījuši atbilstošu algu.

Savukārt Ķuzis norādīja, ka Jēkabpils notikumi apliecinājuši - Valsts policijā ar dienesta disciplīnu un darba organizāciju ir daudz problēmu. Viņam bijis pietiekami laika, lai "saliktu domas, izvērtētu veikto un radies daudz priekšlikumu, kurus es kā iestādes vadītājs arī tuvākajā laikā veikšu, lai pirmām kārtām stabilizētu situāciju Valsts policijas Rīgas reģionā un nepieļautu šādus ārkārtējus gadījumus".

"Alfas" policisti uzbrukuši pusaudžiem Dārziņos

Kā svētdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto", vienam no puišiem atņemts mobilais telefons un sists pa vēderu, bet abiem sasitas kopā galvas. Pēc pusaudžu stāstītā, 15.decembrī viņi devušies ciemos pie sava drauga, kurš dzīvo Dārziņos, Jāņogu ielā. Pusaudži apgalvo, ka nebija lietojuši ne narkotikas, ne alkoholu, kā arī nav nesuši rokās kādas mantas vai pudeles.

Puišiem no aizmugures piebraucis klāt policijas busiņš un abiem pavēlēts kāpt iekšā automašīnā.

Mūrniece: nezināju par pārkāpumiem "Alfas" vienībā

Četru gadu laikā specvienībā "Alfa" sakrājies gana daudz dažādu pārkāpumu - 41 disciplinārpārkāpums. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece svētdien intervijā LTV raidījumam "de facto" apgalvoja, ka neesot zinājusi, ka pārkāpumu esot tik daudz un viņa neatzīstot kļūdas savā divu gadu ministrijas vadīšanā.

Jēkabpils laupītāji varētu būt iesaistīti citos noziegumos

No nozieguma rokraksta un izmeklētāju neoficiāli sniegtās informācijas iespējams secināt, ka uzbrukums Jēkabpilī nav bijis pirmais šīs laupītāju grupas noziegums. Policija pārbaudot citas pēdējo gadu laupīšanas, kur izmantotas policijas vai apsardzes formas un kas palikušas neatklātas, svētdien ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Zināma visu piecu Jēkabpils laupītāju identitāte

Uzbrukumā Jēkabpils spēļu zālei piedalījušies - Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, "Alfas" darbinieki Arvo Žagars un Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Jēkabpilī pēdējā gaitā izvada traģiski bojā gājušo policistu

29.janvārī Jēkabpils pilsētas kapos pēdējā gaitā tika izvadīts dienesta pienākumu pildīšanas laikā traģiski bojā gājušais Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Andris Znotiņš, no kura atvadīties bija ieradušies tuvinieki, kolēģi, draugi un arī valsts augstākās amatpersonas.

Komentāri (209)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu