Uzklausīs Ķuža redzējumu par disciplīnas uzlabošanu policijā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) šodien plkst.8 tiksies ar Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) atstādināto priekšnieku Intu Ķuzi, lai pārrunātu viņa vadītās struktūrvienības turpmāko darbu un uzklausītu Ķuža redzējumu par disciplīnas uzlabošanu pārvaldē, informēja Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele.

Kā ziņots, ņemot vērā to, ka bruņotajā uzbrukumā Jēkabpils spēļu zālei piedalījās divi VP RRP speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbinieki, Mūrniece Ķuzi uz dienesta pārbaudes laiku ir atstādinājusi no amata pienākumu pildīšanas. Ar VP priekšnieka Arta Velša rīkojumu no amata pienākumu pildīšanas atstādināts arī "Alfas" komandieris un 1.rotas komandieris, kura tiešā pakļautībā atradās divi aizturētie uzbrucēji.

LETA jau ziņoja, ka 25.janvārī no rīta piecas bruņotas personas veica laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī. Mēģinot aizturēt šos noziedzniekus, izcēlās apšaude, kurā gāja bojā VP Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors Andris Znotiņš un vēl divi policisti cieta. Visi pieci laupītāji tika aizturēti, un izrādījās, ka četri no viņiem paši bijuši policisti.

Aizturētie "Alfas" darbinieki ir Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs. Tāpat pēc uzbrukuma aizturēti Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis. Visiem pieciem kā drošības līdzeklis patlaban piemērots apcietinājums. Šīs personas gan nevar uzskatīt par vainīgām minētā noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanā, kamēr nav stājies spēkā tās notiesājošs tiesas spriedums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu