Mūrniece: Specvienībai "Alfa" jāmeklē cits nosaukums (44)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Četru gadu laikā specvienībā "Alfa" sakrājies gana daudz dažādu pārkāpumu - 41 disciplinārpārkāpums. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece svētdien intervijā LTV raidījumam "De facto" apgalvoja, ka neesot zinājusi, ka pārkāpumu esot tik daudz, un viņa neatzīstot kļūdas savā divu gadu ministrijas vadīšanā.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece arī vairījās atbildēt, kurā brīdī tad no ministres var sākt prasīt politisko atbildību par solījumiem situāciju sakārtot. Ministre atzina, ka, visticamāk, specvienība vairs nenesīs "Alfas" vārdu un, visticamāk, amatu saglabās Ints Ķuzis, ziņoja "De facto".

Mūrniece norādīja, ka divu nedēļu laikā Valsts policijas priekšniekam viņai jāsniedz skatījums, kādu viņš redz šā speciālo uzdevumu bataljona nākotni. "Ir skaidrs, ka tādas funkcijas un tādi pienākumi Rīgas reģionā ir nepieciešami, bet ir skaidrs, ka šis vārds, ko mēs jau paši savā vidū nelietojam un izvairāmies lietot, ir diskreditējis sevi. Es domāju, ka paši puiši, kas ir godam šo vārdu nesuši, kaunas no tā, ka viņu vienība šādi saucas. Sevišķo uzdevumu bataljonam ir jāmeklē cits nosaukums - cits karogs, es teiktu, tas ir vairāk nekā skaidrs. Tādēļ šobrīd "Alfas" komandieris ir atstādināts, un, domāju, viņš ir viens no tiem, kurš amatā noteikti neatgriezīsies," atzina Mūrniece.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu