LNT demonstrēs seriālu "Detektīve Veronika Marsa" (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Amerikāņu TV seriāls "Detektīve Veronika Marsa" jau drīz pēc pirmizrādes iekaroja skatītāju sirdis un trīs sezonas pēc kārtas uz ekrāna izspēlēja aizraujošus, uzrunājošus, sirsnīgus, intriģējošus un prātus asinošus notikumus. Jo Veronika Marsa nav vienkārša meitene - viņas prāts spēj atrisināt vissarežģītākos noziegumus, kā arī rast atbildes uz daudziem jautājumiem, ar kādiem ikdienā saskaras vidusskolēni.

Draudzība, mīlestība, nodevība, noslēpumi un attiecību māksla - ne tikai tas vien ir atrodams seriālā "Detektīve Veronika Marsa", ko LNT demonstrēs no pirmdienas līdz ceturtdienai ap 11 vakarā, sākot jau ar 7.februāri!

Bagātnieku paradīze - tāda ir Neptūna, izdomāta pilsēta Kalifornijas štatā, Amerikā, kur valda nauda un vara. Viņiem pieder gan pati pilsēta, gan augstskola, un viņi savus neģēlīgos darbiņus vienmēr tur noslēpumā. Taču Veronika Marsa nav mierā ar šādu kārtību, un ar asu prātu, intuīciju un viltību apveltītā 17 gadus vecā meitene ir gatava atklāt vismelnākos noslēpumus, neskatoties uz to, kas tos pastrādājis.

Foto: publicitātes

Veronika Marsa ir seriāla galvenā varone - viņai ir daudz neatbildētu jautājumu par ģimeni, jo, "pateicoties" dažu ierēdņu korupcijai, viņas tēvs zaudējis šerifa darbu un nu strādā kā privātdetektīvs, bet māte ģimeni pametusi, un Veronika nezina, kāpēc tā. Taču, lai īsinātu dienas, teju skolas izcilniece sevi izklaidē, paslepus izmeklējot vienu noziegumu pēc otra, un šīs viņas darbības notiek gan mēnesnīcas aizsegā, gan apbruņojoties ar jaunākajām tehnoloģijām un pēc tam stundām ilgi mēģinot rast pareizo atbildi un risinājumu. Taču, protams, daudz laika aizņem arī viņas skolas dzīve Neptūnas skolā, kur mācās gan izlepuši miljonāru bērni, gan ielu bandu vadoņi, gan lūzeri.

Seriāla izpildproducents ir leģendārais Džoels Silvers - viens no vistalantīgākajiem un arī panākumiem bagātākajiem producentiem kino vēsturē, kurš ir atbildīgs par vairāk nekā 400 (!!!) filmu tapšanu, kuru kopējie kases ieņēmumi pārsniedz 5 miljardu ASV dolāru robežu. Tieši viņš ir atbildīgs, ka pie skatītājiem nonāca "Cietais rieksts" un "Matrikss", Gaja Ričija "Šerloks Holmss" un "Komando", un "Nāvējošais ierocis".

Seriāla "Detektīve Veronika Marsa" scenārija autors ir Robs Tomass, kurš specializējies jauniešu romānu rakstīšanā - no 1996. līdz 1999. gadam publicētas piecas viņa grāmatas. Jau studiju laikā viņš pievērsās žurnālistikai, pēc tam strādāja televīzijā, kā arī uzstājās kā mūziķis. Un tad jau bija pienācis laiks "Detektīvei Veronikai Marsai", kam sekoja gan citi seriāli (Tomass piedalījies arī seriāla "Beverlīhilza 90201" radīšanā), gan scenārijs divām pilnmetrāžas filmām. Sākotnēji viņš "Detektīves Veronikas Marsas" galvenā varoņa tēlam bija izvēlējies puisi, bet jau drīz varonis "mainīja dzimumu", kļūstot par meiteni, kas ne tikai pēc autora domām šo krimināliem notikumiem pilno seriālu padarīja daudz interesantāku un arī oriģinālāku.

Galvenās lomas atveidotāja ir Kristena Bella, kuras balsī runā... Elle Bišopa jeb intrigante no seriāla"Intrigante", ko arī pašlaik demonstrē LNT. 1980. gadā dzimusī aktrise prestižajā Tišas mākslas skolā Ņujorkā apguva mūziklu vēsturi, 2001. gadā viņa debitēja Brodvejā, nospēlēdama Bekijas lomu izrādē "Toma Sojera piedzīvojumi". 2002. gadā viņa uz Brodvejas teātra dēļiem spēlēja kopā ar Liamu Nīsonu un Lauru Linniju, uz skatuves izdzīvojot Artūra Millera lugas "Pārbaudījums" notikumus. Taču tieši "Detektīve Veronika Marsa" aktrisi uznesa slavas debesīs, kā arī sagādāja ne mazums vietu dažnedažādos topos, tajā skaitā - "Seksīgākā izmeklētāja" un "Seksīgākā TV aktrise". Latvijas kinoteātros demonstrētas vairākas filmas ar Kristenas Bellas piedalīšanos - romantiskās komēdijas "Aizmirst Sāru Maršalu" (2008), "Brīvdienu terapija" (2009) un "Reiz Romā" (2010), kā arī mūzikls "Burleska" (2010), kur galvenās lomas atveido Šēra un Kristīna Agilera. 2010. gada janvārī Bella saderinājās ar aktieri Deksu Šepardu.

Foto: publicitātes

Pirmās sezonas centrā ir tās galvenā varone Veronika, vidusskolniece un privātdetektīve vienā personā, kuras tēvs reiz bijis ļoti respektēts šerifs, kurš nu zaudējis šo amatu un kļuvis par privātdetektīvu. Veronikas mīlas dzīves lielākās problēmas saistītas ar viņas bijušo draugu Dankanu, kas, ne vārda neteicis, viņu pametis. Veronika cenšas atrisināt labākās draudzenes Lilī slepkavību, pēc kuras meitenes dzīve sagriezusies kājām gaisā. Kad Veronikas tēvs Keits apsūdzējis slepkavībā Lilī tēvu, ietekmīgu biznesmeni ar miljoniem vērtiem bankas kontiem, mazajā un intrigu pārpilnajā Neptūnas pilsētiņā tas izraisa pamatīgu sašutumu, un viņa vietā par šerifu tiek ievēlēts Dons. Savukārt Veronikas māte pamet pilsētu, bet Veronikas bagātie draugi liek viņai izvēlēties - "draugi" vai Veronikas tēvs, un viņa, protams, izvēlas tēvu.

Pirmajā sezonā ir septiņi galvenie varoņi: pati Veronika, viņas bijušais draugs un noslepkavotās Lilī brālis Dankans, sliktais bagātnieks Logans, kura tēvs ir superpopulārs aktieris, Veronikas labākais draugs un regulārs palīgs dažādu mistisku notikumu atklāšanā Voless, baikeru bandas galvenais džeks Eli Navarro un Veronikas tēvs Keits, kā arī Veronikas pasniedzēja Melorija (viņa gan parādās tikai četrās sērijās). Vienīgie varoņi, kuri parādās pilnīgi visās sērijās, ir Veronika un Keits.

Foto: publicitātes

Interesanti fakti:

* Filmēšana sākās 2004. gada martā, un pirmo seriāla "Detektīve Veronika Marsa" sēriju, ko demonstrēja 2004. gada 22.septembrī, noskatījās 2,49 miljoni Amerikas iedzīvotāju.

* Kristenu Bellu Veronikas lomai apstiprināja no vairāk nekā 500 pretendentēm. Viņas sniegumu ne viens vien profesionālis, nemaz nerunājot par skatītājiem, atzina par lielisku, tāpēc liels bija izbrīns, ka ne reizi K. Bella netika nominēta Emmy balvai kā labākā TV seriāla aktrise. Taču to kompensēja vairākas balvas, kas jauno aktrisi atzina par labāko savā profesijā.

* Amanda Seifrīda, kura iejutusies Lilī lomā, pēc seriāla "Detektīve Veronika Marsa" radītāja Roba Tomasa vārdiem, ir "2004. gada lielākais atklājums". Viņas slavenākās lomas ir mūziklā "Mamma Mia" un Atoma Egojana erotiskajā drāmā "Hjoja"

* Katras sezonas uzņemšana izmaksāja apmēram 44 miljonus ASV dolāru.

* Sākumtitros skan grupas "The Dany Warhols" izpildītā dziesma "We Used to Be Friends", kas jau drīz pēc "Detektīves Veronikas Marsas" pirmizrādes tika atzīta par vienu no vislabākajām filmas/seriāla dziesmām.

* "Detektīve Veronika Marsa" ir kinokritiķu ļoti augsti novērtēts seriāls, uzsverot interesanto scenāriju, lielisko aktierspēli un ļoti profesionālo komandas darbu, kā arī brīnišķīgi izveidotās atsauces uz "film noir" jeb "melno filmu" stilistiku. Žurnāls "Time" "Detektīvi Veroniku Marsu" iekļāva sešu labāko televīzijas drāmu topā. Ar komplimentiem neskopojās arī scenāristi Kevins Smits ("Dogma", 1999) un trilleru leģenda Stīvens Kings.

* Protams, "Detektīvei Veronikai Marsai" ir fanu klubi!

* "Detektīve Veronika Marsa" demonstrēta Amerikā, Kanādā, Lielbritānijā, Austrālijā, Jaunzēlandē.

Seriālu DETEKTĪVE VERONIKA MARSA skatieties LNT jau no 7.februāra - no pirmdienas līdz ceturtdienai ap vienpadsmitiem vakarā!

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu