Asanža uzmanīšana Lielbritānijai izmaksājusi 2,9 miljonus mārciņu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ekvadoras vēstniecības pastāvīga uzmanīšana gadījumam, ja uz ielas parādītos tur patvērumu radušais tīmekļa vietnes «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs, Lielbritānijas policijai jau izmaksājusi 2,9 miljonus mārciņu (2,35 miljonus latu).

Policisti Ekvadoras vēstniecību cauru diennakti uzmana jau kopš 19.jūnija, kad Asanžs, pārkāpjot tiesas noteiktos drošības naudas nosacījumus, pieprasīja pārstāvniecībā politisko patvērumu.

Lielbritānijas tiesa atzinusi, ka Asanžs izdodams Zviedrijai nopratināšanai saistībā ar apsūdzībām seksuālos noziegumos, taču Ekvadora piekritusi sniegt viņam politisko patvērumu.

Saskaņā ar Skotlendjarda aplēsēm, kas piektdien nodotas atklātībai, šī operācija izmaksājusi 2,9 miljonus mārciņu, no kurām 2,3 miljonus sastāda policistu atalgojums, bet atlikušo summu veido virsstundu apmaksa.

Komentējot Lielbritānijas policijas paziņojumu, Ekvadoras vēstniecība norādījusi, ka Kito esot «norūpējusies par Londonas nodokļu maksātāju ievērojamajām izmaksām», ko prasa tās vēstniecības uzraudzīšana.

«Tomēr mēs esam pārliecināti, ka no šiem izdevumiem būtu iespējams izvairīties, ja Apvienotās Karalistes valdība sniegtu Ekvadoras valdības prasītās garantijas, ka Džūljens Asanžs netiks vēlāk izdots Savienotajām Valstīm,» teikts vēstniecības paziņojumā. «Kamēr mēs nesaņemsim šādas garantijas, Ekvadoras valdība turpinās aizsargāt Džūljena Asanža cilvēktiesības, kas nostiprinātas starptautiskajās tiesībās.»

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu