Pērn palielinājies VVD pieķerto maluzvejnieku skaits (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā gadā Vides valsts dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori sastādījuši 1168 protokolus par maluzvejniecību, kas ir par 5,4% vairāk nekā iepriekšējā gadā, aģentūrai BNS pastāstīja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktora vietnieks Nikolajs Lisinskis.

Konstatēto pārkāpumu skaita pieaugumu VVD izskaidro ar pastiprinātu kontroli.

Pērn Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori veikuši 9273 kontroles reidus gan ūdenī, gan uz sauszemes. Pārbaudes ūdenstilpēs veiktas gan diennakts tumšajā, gan gaišajā laikā. Savukārt kontroles reidu laikā izņemti 729 zivju, vēžu un nēģu murdi, 2616 zivju tīkli un citi nelegālie zvejas rīki.

Šo reidu laikā par konstatētajiem maluzvejniecības gadījumiem sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli, piemērojot soda naudas 72,6 tūkstošu latu apmērā.

«Vispopulārākās maluzvejnieku darbības zonas ir Daugava, Venta, Gauja un Salaca. Tās ir ūdenstilpes, kuru apkārtnē ir liela iedzīvotāju koncentrācija,» norādīja Lisinskis. Savukārt vispopulārākais malu zvejniecības veids pērn bija neatļauta zveja ar tīkliem.

Astoņu pērn pieķerto maluzvejnieku nodarījumu apmērs bijis tik liels, ka par tiem sākti kriminālprocesi.

Pēc VVD apkopotās informācijas, 2011.gadā par maluzvejniecību Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori sastādījuši 1108 administratīvā pārkāpuma protokolus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu