Situācija valstī veicina nodarbošanos ar prostitūciju labprātīgi (203)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atskatoties uz pērno gadu, policija secina, ka personu vervēšana nosūtīšanai seksuālai izmantošanai notikusi, balstoties uz savstarpējās materiālās izdevības principu ar perspektīvu, ka savervētās personas peļņas nolūkos regulāri atgriezīsies prostitūcijai ārzemēs. Tāpat joprojām ļoti izplatīts Latvijas valstspiederīgiem iesaistīties narkotisko vielu pārvadāšanā.

Prostitūciju veicina sliktais materiālais stāvoklis

Pērn nav konstatēts neviens piespiedu darba ekspluatācijas gadījums, kas atbilstu cilvēku tirdzniecības paredzētajām noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm. Pagājušajā gadā par personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai Latvijā uzsākti 13 kriminālprocesi. Tajos par aizdomās turētajiem atzītas 14 personas, no kurām puse ir sievietes.

Nevienā no sutenerisma lietām netika konstatēts, ka personas tiktu piespiedu kārtā iesaistītas prostitūcijā vai arī tās agrāk būtu cietušas cilvēku tirdzniecībā. Netika konstatētas arī prostitūcijā iesaistītas nepilngadīgas personas.

Minētais liek secināt, ka ekonomiskā situācija valstī veicinājusi personu nodarbošanos ar prostitūcijas pakalpojumu sniegšanu labprātīgi,

norāda policija.

Tāpat Latvijā pagājušajā gadā netika konstatēts neviens cilvēku tirdzniecības gadījums attiecībā pret nepilngadīgu vai mazgadīgu personu.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Rīgas centrā par nelikumīgu prostitūciju Valsts policija sodījusi 20 cilvēkus, tostarp deviņus vīriešus, invalīdes un sievieti ar dārgu auto. Kopumā Centra iecirknī noformēts 21 administratīvā pārkāpuma protokols par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpumiem. Viens protokols noformēts juridiskai personai - masāžas salonam, kuram piemērots 500 latu sods. 20 protokoli noformēti fiziskām personām - 11 sievietēm un deviņiem vīriešiem. Fiziskajām personām katrai piemērots 250 latu naudas sods.

Policistus pārsteidzis tas, ka pērn pilsētas centrā savus pakalpojumus sava dzimuma pārstāvjiem sākuši arvien vairāk piedāvāt tieši vīrieši.

Policija novērojusi, ka šim rūpalam pievērsušies jauni vīrieši, kuri vēlas uzlabot savus materiālos apstākļus. Lai arī nereti sabiedrībā valda uzskats, ka prostitūtas ir tikai narkomānes, vīriešu vidū tas nav novērots, turklāt, pēc policijas rīcībā esošās informācijas, daļai no viņiem ir pastāvīgs darbs un daži pat ieņem vadošus amatus uzņēmumos.

Narkokurjeri

Pārsvarā Latvijas valstspiederīgie tiek iesaistīti kokaīna no Dienvidamerikas uz Eiropas Savienības valstīm un Krieviju transportēšanā. 2012.gada martā policija novērsa hašiša kontrabandas gadījumu, kad kāds vīrietis savā automašīnā veda vairāk nekā 100 kilogramus hašiša no Spānijas caur Latviju uz Krieviju. Pērn Latvijā tika konstatēti arī astoņi marihuānas audzēšanas gadījumi.

Komentāri (203)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu