"Alfas" darbinieks laupījis materiālo problēmu dēļ (289)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apcietinātais policijas specvienības "Alfa" darbinieks Leonīds Koņuhovs laupīšanā piedalījies, lai novērstu savas materiālās grūtības.

Spiež uz grūtībām

Viņa advokāts Artūrs Zvejsalnieks apliecināja, ka Koņuhovs nožēlo notikušo, taču nekomentēja, vai viņš  izplānojis laupīšanu un šāvis, norādot, ka katra lietā iesaistītā cilvēka loma un darbība vēl ir jāvērtē.

"Izmeklēšanā ir jānoskaidro, ko kurš darīja.

Motivācija acīmredzot bijusi materiālas grūtības, jo tiešām klients 19 gadu ir nostrādājis policijā un, protams, īpaši pēc pēdējiem gadiem, nu praktiski viņš nav spējis tikt galā ar tām.

Viņam ir gan dzīvokļa kredīts, gan citas, un šī materiālā problēma bijusi galvenā motivācija. Protams, sākotnējais mērķis nekādā ziņā nav bijis kādu nošaut un lai kāds ciestu. Mērķis ir bijusi tikai nauda, šis materiālo problēmu risinājums, taču tas, protams, nekādā veidā nevar attaisnot notikušo," klāstīja advokāts.

Lai arī medijos minēts, ka "Alfā" strādājošais piestrādājis par apsargu konkrētajā spēļu zālē, Zvejsalniekam šādas informācijas nav.

Dienestā pārkāpumu nav bijis

Advokāts arī zināja, ka Koņuhovam dienesta laikā izsniegtas pateicības un arī nekādus pārkāpumus dienestā viņš nav pieļāvis.

Patlaban Koņuhovs slimnīcā ārstējot savainoto plecu un viņa veselības stāvoklis ir normāls. Koņuhovs arī tiekot apsargāts.

Savukārt uzbrukumā apcietināto brāļu Pāvela un Denisa Hristoforidi advokāts Regnārs Jansons  teica, ka piektdien plānojot tikties ar žoklī savainoto Denisu. Iespējams, pozīcija tiks izpausta vēlāk.

Pāvela pozīciju par notikušo Jansons pauda jau trešdien, kad tiesa lēma par apcietinājuma piemērošanu.

Pāvels atzīstot, ka veicis laupīšanu, taču neesot šāvis.

Aizturētā privātpersona Staņislavs Babelis komentārus pagaidām medijiem nevēloties sniegt.

To, kāda ir pēdējā aizturētā - specvienības "Alfa" darbinieka Arvo Žagara - pozīcija, pagaidām neizdevās noskaidrot.

Jau ziņots, ka policijas kapteinis Andris Znotiņš tika nogalināts otrdien, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem.

Jēkabpilī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts viens, bet ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no tiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no specvienības "Alfa" Leonīds Koņuhovs, Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, un tie ir brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Komentāri (289)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu