Elektriķiem maksās prēmijas (143)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēki, kuri šā gada sākumā smagi strādāja elektrības atjaunošanā, kopā ir veikuši varoņdarbu. Latvijas elektroapgādes koncernā “Latvenergo” esošā uzņēmuma “Sadales tīkls” vadītājs Andis Pinkulis intervijā portālam TVNET sacīja, ka šie darbinieki varētu saņemt arī prēmijas.

“Mūsu cilvēki un arī darbuzņēmēji... Tas tāds mazs varoņdarbs. (..) Es domāju, ka mēs motivēsim, atbalstīsim, novērtēsim naudas izteiksmē viņu ieguldījumu," Pinkulis teica.

Uz jautājumu, kad tas varētu notikt, Pinkulis atbildēja: “As soon as possible.” (no angļu valodas – cik ātri iespējams). Patlaban vēl jātiek skaidrībā par kopējām izmaksām saistībā ar šo elektrības krīzi. Tāpat jāapkopo darbinieku nostrādāto virsstundu skaits.

Jautāts, cik lielu paldies naudas izteiksmē darbinieki saņems, viņš teica: “Cik mēs varēsim atļauties.” Konkrētas summas Pinkulis nesauca, vien atzina, ka

tas būs samērīgi un atbilstoši ieguldītajam darbam.
Andis Pinkulis
Andis Pinkulis Foto: LETA

"Sadales tīkla" vadītājs elektrības atjaunošanas darbu jaunā gada pirmajās dienās salīdzināja ar “dzirnaviņām”. Speciālisti nozāģēja elektrības līnijām tuvākos bīstamos kokus, taču jau pēc neilga laika nākamie koki bija sakrituši uz līnijām un tādējādi atkal izraisījuši elektrības piegādes pārtraukumus iedzīvotājiem.

Sevišķi saspringta situācija bija pirms un pēc Jaunā gada: “Vīri izgāja, atbrīvoja līnijas un saremontēja, bet pēc dažām stundām ir zvans no dispečeriem, ka atkal ir kaut kas noticis. Atkal brauc un skatās, ka ir kaut kādi koki virsū līnijām...”

Grūts darbs vairāku dienu garumā

Portāls TVNET jau vēstīja par cilvēkiem, kuri pēc Jaunā gada vairākas nedēļas pavadīja smagi strādājot, lai atjaunotu elektrību Latgales pusē. Kopumā bez elektrības bija palikuši vairāki desmiti tūkstoši mājsaimniecību.

Darbinieki cer uz prēmijām, bet izvairās par tām runāt

Lai arī čakli un pašaizliedzīgi strādājuši, lielākā daļa speciālistu par samaksu un iespējamām piemaksām ar portālu TVNET janvāra sākumā runāja izvairīgi.

Populārākās atbildes: “Tad jau redzēs”, “Priekšniecība lems” un “Cerams, samaksās.” Daži pat skumīgi nosaka, ka priekšniekiem prēmijas varbūt arī maksās, taču melnstrādniekiem, kuri dara reālo darbu, visticamāk - nē...

Akciju sabiedrība “Sadales tīkls” ir “Latvenergo” piederoša meitassabiedrība, kas nodarbojas ar elektroenerģijas sadales pakalpojumu sniegšanu. “Sadales tīkls” nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā miljonam elektroenerģijas lietotāju, ar savu pakalpojumu aptverot vairāk par 99% valsts teritorijas.

Komentāri (143)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu