Meteņi sākas Centrāltirgū

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

15. februārī no plkst. 12.00 Meteņu ieskandēšana Rīgā sāksies Centrāltirgū. Eiropas lielākā tirgus Nēģu ielas laukumā kopā ar latviešu un slāvu folkloristiem tiks sacītas ardievas ziemai, sniedzot ikvienam svētku dalībniekam iespēju ne vien baudīt latviešu nacionālos ēdienus, bet arī iepazīt slāvu tradicionālos Masļeņicas našķus – pankūkas.

Aizrautīgie pasākuma vadītāji Diāna un Normunds Bērzi aicinās piedalīties rotaļās un baudīt muzikālus priekšnesumus Centrāltirgus paviljonos. Savukārt amatnieku un mājražotāju tirdziņš Centrāltirgū un Vidzemes tirgū norisināsies visas dienas garumā gan piektdien, gan arī sestdien.

Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā uz ugunskura tiks gatavots ziemas pavadīšanas svētku – Meteņu – tradicionālais ēdiens grūdenis. Uz lielās pannas kviešu plāceņi tiks gatavoti labākajās latviešu virtuves tradīcijās, savukārt uz blakus pannas taps Masļeņicas tradicionālais našķis – dažāda veida pankūkas.

Par jautrību un līksmu atmosfēru Centrāltirgus Meteņu ieskandēšanas pasākumā rūpēsies Nacionālā teātra aktieris Normunds Bērzs un režisore Diāna Bērza. Svētku vadītāji klātesošos iepazīstinās ar Meteņu tradīcijām, izspēlēs konkursus un sveiks pasākuma viesus. Apmeklētājus ar dziesmām priecēs un kopīgās rotaļās aizraus tautas folkloras kopas «Tarkšķi» un «Berendeika».

Amatnieku un mājražotāju tirdziņš Centrāltirgū un Vidzemes tirgū norisināsies 15. un 16. februārī visas dienas garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu