Saistībā ar teroraktu Maskavā meklē 10 cilvēkus (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Domodedovas lidostas spridzināšanas lietā Krievijas varas iestādes meklēšanā izsludinājušas 10 cilvēkus, ziņo newsru.com.

"Patlaban drošības iestādes, kuras teroraktu izmeklē, ir pārliecinātas, ka nozieguma pēdas ved uz Ziemeļkaukāzu. Terorists-pašnāvnieks, kurš lidostā bumbu aktivizēja, nāk no turienes," ziņo avoti drošības iestādēs.

Avots arī apstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju, ka viens no meklētajiem ir kāds vīrietis ar uzvārdu Razdobudko. "Bet tas ir tikai viens no cilvēkiem, kuri patlaban lietā parādās aizdomās turēto statusā." Vīrietis darbojies teroristiskā grupējuma "Nogajskij džamat" ietvaros. Šis vīrietis bijis viens no tiem, kuri pirmo neveiksmīgo terorakta mēģinājumu veica jau Vecgada vakarā, - TVNET jau ziņoja, ka saskaņā ar vienu no versijām terorakts Jaungada naktī izjuka, jo, neuzmanīgi rīkojoties ar sprāgstvielām, bumba eksplodēja pirms laika kādā mājā Kuzmenskas parkā. Notikuma vietā vēlāk atrastas kādas sievietes mirstīgās atliekas un tā dēvētā pašnāvnieka josta - spridzeklis bijis praktiski identisks tam, kāds vēlāk lietots arī Domodedovas lidostā.

Vēlāk noskaidrots, ka bojā gājusī sieviete ir "Nogaijskij džamat" līdera atraitne, un šis esot islāmiskās "Kaukāza frontes" apakšgrupējums.

Tikmēr citi avoti Razdobudko saistību ar Domodedovas sprādzienu pagaidām oficiāli neapstiprina. "Mums ir Razdobudko fotogrāfija. Viņš atrodas meklēšanā kā "Nogaiskij džamat" darbonis. Par to, ka viņš tiek turēts aizdomās arī par saistību ar lidostas sprādzienu, mums informācijas nav." 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu