Ko labāk nedāvināt Valentīna dienā? (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/mspurity

Valentīna dienas gaidās Latvijas iedzīvotāji dalījās viedokļos par dāvanām mīlestības svētkos. Veiktajā aptaujā 42% respondentu atklāj, ka mīlestības dienā vislabākā dāvana mīļotajam cilvēkam ir gardas paša gatavotas vakariņas, 39% respondentu norāda atpūtu SPA vai viesu namā, bet 36% vispiemērotākā dāvana otra apsveikšanai šķiet šampanietis un saldumi.

Izvēloties dāvanas, lielākā daļa aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pret šo procesu attiecas racionāli – 41% aptaujāto visbiežāk izvēlas apdāvināt citus ar praktiskām lietām, bet teju katrs trešais (31%) apsveikšanai izvēlas dāvanu karti, liecina aptaujas rezultāti. Arī Valentīna dienā

praktiskums balansē ar romantiku

– 42% respondentu par piemērotāko dāvanu mīļotajam cilvēkam uzskata paša gatavotas gardas vakariņas, bet gandrīz piektdaļai arī Valentīna dienā labākā dāvana šķiet dāvanu karte.*

Savukārt kā

bezjēdzīgas dāvanas tiek uztvertas mīkstās rotaļlietas un dažādi nieki ar sirds simboliku.

30% šo svētku piekritēju plāno mīļoto apdāvināt ar ziediem, 19% - ar dāvanu karti, bet 15% – ar kopīgu kino apmeklējumu. Starp vēlamajām dāvanām mīlestības svētkos aptaujātie nosaukuši arī saderināšanās gredzenu, bučas, mīļumu vai vienkārši vakaru divatā.

Savukārt par bezjēdzīgākajām dāvanām Valentīna dienā, kuras paši ir saņēmuši, respondenti atzinuši nieciņus ar sirds simboliku (29%), mīkstās rotaļlietas (20%), dažādus higiēnas piederumus (18%) un jaunu pannu vai tosteri (5%).

Kā smieklīgākos saņemtos uzmanības apliecinājumus mīlestības dienā aptaujas dalībnieki nosaukuši mīkstās rotaļlietas pērtiķa, sikspārņa un buļļa veidolā, mākslīgos ziedus, Karību jūras pirātu puzli, traukus, istabas čības un tādas liriskas īsziņas kā: «Balti bērzi vējā lokās, mana sirds pēc Tevis mokās!»

Tāpat vairāki respondenti norādījuši, ka,

nesaņemot neko Valentīna dienā, ir sajutuši vilšanos.

Latvijas iedzīvotāju «Maximas» interneta aptauja tika veikta no 24. janvāra līdz 6. februārim, un tajā piedalījās 2051 respondents.*

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu